Κόσμος Κυριακή 10/07/2022, 22:29
ΚΟΣΜΟΣ

Κίεβο: Eτοιμάζει αντεπίθεση στη Χερσώνα – Ζητά απομάκρυνση των αμάχων

Κίεβο: Eτοιμάζει αντεπίθεση στη Χερσώνα – Ζητά απομάκρυνση των αμάχων

Η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερετσούκ απηύθυνε σήμερα έκκληση προς τους αμάχους στην Χερσώνα, η οποία βρίσκεται υπό ρωσική κατοχή, να απομακρυνθούν επειγόντως, καθώς οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις προετοιμάζουν μια αντεπίθεση.

Η Ουκρανία έχασε τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους της ευρύτερης περιοχής της Χερσώνας στη Μαύρη Θάλασσα, συμπεριλαμβανομένης της ομώνυμης πρωτεύουσάς της, τις πρώτες εβδομάδες μετά την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου.

«Είναι σαφές ότι θα υπάρξουν μάχες, θα υπάρξουν βομβαρδισμοί πυροβολικού… και ως εκ τούτου προτρέπουμε (τους ανθρώπους) να απομακρυνθούν επειγόντως», δήλωσε η Βερετσούκ στην κρατική τηλεόραση. Είπε επίσης ότι δεν μπορούσε να πει πότε ακριβώς θα γίνει η αντεπίθεση.

«Ξέρω σίγουρα ότι δεν πρέπει να υπάρχουν γυναίκες και παιδιά εκεί και ότι δεν πρέπει να μετατραπούν σε ανθρώπινες ασπίδες», συμπλήρωσε.

Οι αρχές της Χερσώνας τις οποίες θέσπισαν οι ρωσικές κατοχικές δυνάμεις λένε ότι θέλουν να διεξαγάγουν δημοψήφισμα για την προσάρτηση της περιοχής στη Ρωσία, αλλά δεν έχουν ακόμη ορίσει ημερομηνία. Το Κρεμλίνο υποστηρίζει ότι το μέλλον της περιοχής πρέπει να καθοριστεί από τους κατοίκους της.

Η Χερσώνα περιλαμβάνει την ομώνυμη πόλη, η οποία πριν από τον πόλεμο είχε πληθυσμό σχεδόν 300.000 κατοίκων. Δεν είναι γνωστό πόσοι από τους κατοίκους της πόλης βρίσκονται ακόμα εκεί.

Διαβάστε επίσης:

Πώς αποτιμάται το κόστος ανοικοδόμησης της Ουκρανίας;

ΟΗΕ: Μειώθηκαν τον Ιούνιο οι τιμές των τροφίμων

Πούτιν: Εάν η Δύση θέλει να μας νικήσει στο πεδίο της μάχης, ας δοκιμάσει

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News