Κόσμος Σάββατο 9/07/2022, 22:09
ΚΟΣΜΟΣ

Σρι Λάνκα: Παραιτείται και ο πρόεδρος μετά τον πρωθυπουργό

Σρι Λάνκα: Παραιτείται και ο πρόεδρος μετά τον πρωθυπουργό

Ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα Γκοταμπάγια Ρατζαπάξα θα παραιτηθεί στις 13 Ιουλίου, «ώστε να εξασφαλίσει μια ειρηνική μετάβαση», ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Μαχίντα Αμπιγουαρντάνα.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός της χώρας προτίθεται να παραιτηθεί, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τον σχηματισμό πολυκομματικής κυβέρνησης.

Ο Ρατζαπάξα φυγαδεύτηκε νωρίτερα από την επίσημη κατοικία του στο Κολόμπο, λίγα λεπτά προτού εισβάλουν χιλιάδες διαδηλωτές, σε μια από τις μεγαλύτερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες στη χώρα.

Η Σρι Λάνκα πλήττεται από τη χειρότερη οικονομική κρίση στην ιστορία της. Είναι αντιμέτωπη με τεράστια έλλειψη συναλλάγματος, που δεν της επιτρέπει να εισάγει επαρκείς ποσότητες τροφίμων, καυσίμων, φαρμάκων και άλλων απαραίτητων προϊόντων.

Πλήθος διαδηλωτών εισέβαλε στην κατοικία του πρωθυπουργού της Σρι Λάνκα το βράδυ του Σαββάτου στο Κολόμπο, βάζοντας φωτιά, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία και το περιβάλλον του πρωθυπουργού.

Διαβάστε επίσης:

Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας πολλές αναδυόμενες αγορές

Σρι Λάνκα: Διαδηλωτές κατέλαβαν την προεδρική κατοικία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News