Κόσμος Παρασκευή 8/07/2022, 11:53
ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο Σίνζο Άμπε – Υπέκυψε στα τραύματά του μετά την δολοφονική επίθεση

Πέθανε ο Σίνζο Άμπε – Υπέκυψε στα τραύματά του μετά την δολοφονική επίθεση

Υπέκυψε στα τραύματά του ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, ο οποίος νωρίς το πρωί της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος) πυροβολήθηκε πισώπλατα από έναν ένοπλο άνδρα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος στην πόλη Νάρα.

Την είδηση μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το ιαπωνικό NHK.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ο 67χρονος πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας διακομίστηκε εσπευσμένα με ελικόπτερο σε νοσοκομείο. O ίδιος κατέρρευσε αιμορραγώντας εν μέσω της προεκλογικής ομιλίας που εκφωνούσε. Αρχικά φέρεται να είχε σημάδια ζωής κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του με ασθενοφόρο και ελικόπτερο προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Νάρα. Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην πυροσβεστική στην περιοχή, «ο πρώην πρωθυπουργός Άμπε μοιάζει να βρίσκεται σε κατάσταση καρδιοαναπνευστικής ανακοπής», μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Το προφίλ του δράστη

Η αστυνομία συνέλαβε έναν 42χρονο άνδρα ως ύποπτο για απόπειρα ανθρωποκτονίας, σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο της Ιαπωνίας NHK. Πρόκειται για τον Τετσούγια Γιαμαγκάμι, πρώην μέλος του ιαπωνικού Πολεμικού Ναυτικού. Ο δράστης φέρεται να χρησιμοποίησε αυτοσχέδιο τουφέκι.

Το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK μετέδωσε, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην αστυνομία, ότι ο άνδρας ο οποίος άνοιξε πυρ «ήταν δυσαρεστημένος μαζί του και αποφάσισε να τον σκοτώσει». Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο πυροβολισμούς, που χτύπησαν στο στήθος και στον λαιμό τον βετεράνο της ιαπωνικής πολιτικής, προκαλώντας αιμορραγία και από τα δύο τραύματα.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News