Κόσμος Κυριακή 3/07/2022, 11:00
ΚΟΣΜΟΣ

Xιλή: Εργαζόμενος έκανε την τύχη του από λάθος στη μισθοδοσία

Xιλή: Εργαζόμενος έκανε την τύχη του από λάθος στη μισθοδοσία

Του χρωστούσαν 545 δολάρια, αλλά κατά λάθος του έβαλαν στο λογαριασμό του περισσότερα από 180.000 δολάρια. Ο ίδιος τα πήρε και έφυγε…

Ο λόγος για έναν εργαζόμενο από την Χιλή, που δεν κατονομάζεται και ο οποίος παραιτήθηκε αφού πληρώθηκε 330 φορές περισσότερο από τον κανονικό μισθό του λόγω λάθους μισθοδοσίας, σύμφωνα με αναφορά της οικονομικής εφημερίδας Diario Financiero με έδρα το Σαντιάγο.

Ο εν λόγω εργαζόμενος, που ήταν βοηθός αποστολής, έλαβε 165.398.851 πέσο Χιλής (180.418 δολάρια) στον μηνιαίο μισθό του από τον εργοδότη του, την εταιρεία αλλαντικών CIAL Alimentos, στις 30 Μαΐου, σύμφωνα με την εφημερίδα. 

Του χρωστούσαν μόνο περίπου 500.000 πέσο Χιλής (545 δολάρια).

Ο εργαζόμενος ειδοποίησε τον αναπληρωτή διευθυντή του κέντρου διανομής του ότι είχε λάβει 330 φορές τον οφειλόμενο μισθό του, ανέφερε η Diario Financiero.

Ο αναπληρωτής διευθυντής το ανέφερε στο τμήμα ανθρώπινων πόρων, το οποίο σημείωσε το σφάλμα και ζήτησε από τον εργαζόμενο να πάει στην τράπεζά του για να ξεκινήσει την επιστροφή των πλεοναζόντων χρημάτων, ανέφερε η εφημερίδα.

Ο ίδιος υποσχέθηκε να πάει την επόμενη μέρα, αλλά η Diario Financiero ανέφερε ότι δεν επέστρεψε τα χρήματα και αγνοούσε κλήσεις και μηνύματα από την CIAL Alimentos επί τρεις ημέρες.

Στη συνέχεια, ο εργαζόμενος υπέβαλε την παραίτησή του με επιστολή που έστειλε μέσω του δικηγόρου του. Η εφημερίδα ανέφερε ότι έκτοτε δεν είχε νέα.

Η εταιρεία έχει υποβάλει ποινική μήνυση κατά του εργαζόμενου, σύμφωνα με την εφημερίδα, αλλά δεν έχει γίνει καμία σύλληψη. Στην καταγγελία ο πρώην υπάλληλος κατηγορείται για υπεξαίρεση χρημάτων.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

Διαβάστε επίσης:

Κάνατε κάποιο λάθος στη δουλειά; 5 τρόποι να το αντιμετωπίσετε

Δουλειά: Οι καλύτεροι υπάλληλοι δεν παραπονιούνται, σηκώνονται και φεύγουν

Δείτε τους παχυλούς μισθούς που παίρνουν όσοι δουλεύουν στη Σίλικον Βάλεϊ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News