Κόσμος Κυριακή 26/06/2022, 18:45
ΚΟΣΜΟΣ

Βάσει των κανονισμών οι δωρεές που έγιναν δεκτός από τον πρίγκηπα Κάρολο, αναφέρει το γραφείο του 

Βάσει των κανονισμών οι δωρεές που έγιναν δεκτός από τον πρίγκηπα Κάρολο, αναφέρει το γραφείο του 

Οι φιλανθρωπικές δωρεές που έγιναν δεκτές από τον πρίγκιπα Κάρολος της Βρετανίας έγιναν σωστά, ανέφερε το γραφείο του, απαντώντας σε δημοσίευμα εφημερίδας που ανέφερε ότι έλαβε 3 εκατ. ευρώ (3,2 εκατ. δολ.) σε μετρητά από έναν πρώην πρωθυπουργό του Κατάρ, μέρος των οποίων ήταν τοποθετημένο σε σακούγες για ψώνια.

Σε δημοσίευμά τους οι Sunday Times ανέφεραν ότι ο Κάρολος δέχτηκε τεράστια χρηματικά ποσά σε τρεις δόσεις μετρητών που του δόθηκαν προσωπικά από τον σεΐχη Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani κατά το διάστημα μεταξύ 2011 και 2015.

«Οι φιλανθρωπικές δωρεές που ελήφθησαν από τον Σεΐχη Hamad bin Jassim διαβιβάστηκαν αμέσως σε ένα από τα φιλανθρωπικά ιδρύματα του πρίγκιπα που πραγματοποίησαν την κατάλληλη διαχείρηση και μας διαβεβαίωσαν ότι ακολουθήθηκαν όλες οι σωστές διαδικασίες», ανέφερε το γραφείο του πρίγκιπα σε ανακοίνωσή του την Κυριακή.

Η Sunday Times ανέφερε ότι δεν υπήρξε κάποια ένδειξη πως οι δωρεές ήταν παράνομες.

Σημειώνεται ότι τον Νοέμβριο, ο Michael Fawcett, το δεξί χέρι του πρίγκιπα Καρόλου για δεκαετίες, παραιτήθηκε από τη θέση του ως διευθυντής μιας από τις κύριες φιλανθρωπικές οργανώσεις του βασιλιά της Βρετανίας, εβδομάδες αφότου οι Sunday Times ανέφεραν ότι είχε προσφέρει τιμές σε αντάλλαγμα για δωρεές.

Η αστυνομία και η βρετανική Επιτροπή Φιλανθρωπίας ερευνούν τους ισχυρισμούς.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News