Κόσμος Κυριακή 26/06/2022, 16:36
ΚΟΣΜΟΣ

Το πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό, μετά την έναρξη του πολέμου με την Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Πούτιν

Το πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό, μετά την έναρξη του πολέμου με την Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Πούτιν

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα επισκεφθεί δύο μικρά πρώην σοβιετικά κράτη στην κεντρική Ασία αυτή την εβδομάδα, όπως μετέδωσε την Κυριακή η ρωσική κρατική τηλεόραση.

Πρόκειται για το πρώτο γνωστό ταξίδι του Ρώσου ηγέτη στο εξωτερικό από τότε που διέταξε την εισβολή στην Ουκρανία, η οποία σκότωσε χιλιάδες ανθρώπους, εκτόπισε εκατομμύρια άλλους και οδήγησε σε αυστηρές οικονομικές κυρώσεις από τη Δύση, για τις οποίες ο Πούτιν λέει ότι αποτελούν λόγο για την οικοδόμηση ισχυρότερων εμπορικών δεσμών με άλλες δυνάμεις όπως η Κίνα, η Ινδία και το Ιράν.

Ο Pavel Zarubin, ο ανταποκριτής του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού Rossiya 1 στο Κρεμλίνο, είπε ότι ο Πούτιν θα επισκεφθεί το Τατζικιστάν και το Τουρκμενιστάν και στη συνέχεια θα συναντήσει τον πρόεδρο της Ινδονησίας Τζόκο Βιντόντο για συνομιλίες στη Μόσχα.

Στη Ντουσάνμπε, ο Πούτιν θα συναντήσει τον Πρόεδρο του Τατζίκ Ιμομάλι Ραχμόν, στενό σύμμαχο των Ρώσων και τον μακροβιότερο ηγέτη ενός πρώην σοβιετικού κράτους. Στο Ασγκαμπάτ, θα παραστεί σε μια σύνοδο κορυφής των χωρών της Κασπίας, συμπεριλαμβανομένων των ηγετών του Αζερμπαϊτζάν, του Καζακστάν, του Ιράν και του Τουρκμενιστάν, είπε ο Zarubin.

Ο Πούτιν σχεδιάζει επίσης να επισκεφθεί την πόλη Γκρόντνο της Λευκορωσίας στις 30 Ιουνίου και την 1η Ιουλίου για να συμμετάσχει σε φόρουμ με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA την Κυριακή.

Το τελευταίο γνωστό ταξίδι του Πούτιν εκτός Ρωσίας ήταν μια επίσκεψη στο Πεκίνο στις αρχές Φεβρουαρίου, όπου ο ίδιος και ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping παρουσίασαν μια συνθήκη φιλίας «χωρίς όρια» λίγες ώρες πριν παρευρεθούν και οι δύο στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News