Κόσμος Τετάρτη 23/12/2020, 10:27
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Κατέρρευσε η κυβέρνηση, πάει σε εκλογές

Ισραήλ: Κατέρρευσε η κυβέρνηση, πάει σε εκλογές

Κατέρρευσε τα μεσάνυκτα της Τρίτης η κυβέρνηση του Ισραήλ, με αποτέλεσμα η χώρα να προσφεύγει στις κάλπες για τέταρτη φορά σε διάστημα δύο ετών. Πιθανότερη ημερομηνία εκλογών θεωρείται η 23η Μαρτίου. 

Η κυβέρνηση έπεσε όταν το κοινοβούλιο απέτυχε να εγκρίνει τους κρατικούς προϋπολογισμούς για το 2020 και το 2021 εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας. Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο κυβερνητικός εταίρος του, ο ηγέτης του «Μπλε και Λευκού» κόμματος Μπένι Γκάντς επέρριψαν ο ένας στον άλλο την ευθύνη για την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού, που μετρούσε μόλις επτά μήνες ζωής. 

«Το Μπλε και Λευκό αποσύρθηκε από τις συμφωνίες και μας έσυρε σε περιττές εκλογές κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού», είπε ο Νετανιάχου, ο οποίος το Σάββατο έγινε ο πρώτος Ισραηλινός που έκανε το εμβόλιο κατά του ιού. «Δεν θέλουμε εκλογές και ψηφίσαμε κατά αυτών. Αλλά δεν φοβόμαστε τις εκλογές, γιατί θα κερδίσουμε», είπε. 

Ο Γκαντς, αναφερόμενος στις κατηγορίες για διαφθορά που αντιμετωπίζει ο Νετανιάχου δήλωσε: «Λυπάμαι που ο πρωθυπουργός είναι απασχολημένος με τη δίκη του και όχι με το δημόσιο συμφέρον και είναι έτοιμος να σύρει ολόκληρη τη χώρα σε μία περίοδο αβεβαιότητας, αντί να διασφαλίζει την οικονομική σταθερότητα και την αποκατάσταση της οικονομίας». 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News