Κόσμος Τετάρτη 22/06/2022, 09:07
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Κατεδαφίζεται το σχολείο όπου ένοπλος σκότωσε 19 παιδιά

ΗΠΑ: Κατεδαφίζεται το σχολείο όπου ένοπλος σκότωσε 19 παιδιά

Το δημοτικό σχολείο στο Τέξας όπου ένοπλος σκότωσε 19 παιδιά και δύο ενήλικες θα κατεδαφιστεί, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος.

Ο Don McLaughlin είπε σε μια συνεδρίαση του συμβουλίου στο Uvalde ότι το δημοτικό σχολείο του Robb θα κατεδαφιστεί και ένα νέο σχολείο θα χτιστεί για τους σχεδόν 600 μαθητές του μετά την τραγωδία του Μαΐου.

«Αυτό που καταλαβαίνω –και είχα αυτή τη συζήτηση με τον έφορο της (σχολικής περιφέρειας)– είναι ότι το σχολείο θα κατεδαφιστεί. Ποτέ δεν μπορείς να ζητήσεις από ένα παιδί να γυρίσει πίσω ή από τον δάσκαλο να επιστρέψει κάποτε σε αυτό το σχολείο», είπε ο McLaughlin, χωρίς να δώσει πληροφορίες για το πότε θα μπορούσε να γίνει η κατεδάφιση.

Το σχολείο στο Σάντι Χουκ του Κονέκτικατ όπου 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ένοπλη επίθεση το 2012 κατεδαφίστηκε και ένα νέο σχολείο χτίστηκε στην τοποθεσία.

Οι ανακοινώσεις του δημάρχου έγιναν εν μέσω της αυξανόμενης οργής της κοινής γνώμης για την καθυστερημένη αντίδραση της αστυνομίας στους πυροβολισμούς της 25ης Μαΐου και για την αποκάλυψη ότι οι βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί περίμεναν για 70 λεπτά μετά την άφιξή τους στο σχολείο προτού εισβάλουν στην τάξη όπου βρισκόταν ο δράστης.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS