Κόσμος Τετάρτη 23/12/2020, 07:27
ΚΟΣΜΟΣ

Ανοίγουν τα σύνορα Γαλλίας-Βρετανίας

Ανοίγουν τα σύνορα Γαλλίας-Βρετανίας

Επανέρχονται από σήμερα το πρωί οι σιδηροδρομικές, εναέριες και θαλάσσιες υπηρεσίες μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Γαλλίας, αφότου η γαλλική κυβέρνηση συμφώνησε να άρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, που είχε επιβάλει εξαιτίας του νέου μεταλλαγμένου στελέχους κορωνοϊού που είχε εντοπισθεί σε περιοχές της Νοτιανατολικής Βρετανίας.

Γάλλοι πολίτες και Βρετανοί που ζουν στη Γαλλία, καθώς και αυτοκινητιστές είναι μεταξύ εκείνων που επιτρέπεται να ταξιδέψουν ξανά, υπό την προϋπόθεση ότι θα κάνουν τεστ ανίχνευσης και θα βγει αρνητικό.

«Όλοι οι οδηγοί φορτηγών, ανεξαρτήτως εθνικότητας, πρέπει να υποβάλλονται» σε γρήγορο τεστ, τα αποτελέσματα του οποίου είναι διαθέσιμα σε περίπου 30 λεπτά, ανέφεραν τα υπουργεία Μεταφορών των δύο κρατών. Το πρωτόκολλο αυτό θα επανεξεταστεί την 31η Δεκεμβρίου, πάντως «μπορεί να παραμείνει σε ισχύ ως την 6η Ιανουαρίου», συμπληρώνεται.

Σε περιπτώσεις που τα τεστ είναι θετικά, οι οδηγοί θα είναι υποχρεωμένοι να παραμένουν σε απομόνωση για δέκα ημέρες στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε χώρο που θα τους υποδεικνύουν ή παρέχουν οι βρετανικές αρχές.

Το αγγλικό λιμάνι του Ντόβερ ανακοίνωσε πως ανοίγει εκ νέου για την εξερχόμενη κίνηση προς τη Γαλλία μετά τη συμφωνία Λονδίνου-Παρισιού.

Το κυριότερο λιμάνι για τη μεταφορά εμπορευμάτων προς και από τη Γαλλία διευκρίνισε μέσω του ιστοτόπου του πως άνοιξε στη 01:00 (ώρα Ελλάδας).

moneyreview.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ, ΒΒC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News