Κόσμος Παρασκευή 17/06/2022, 19:50
ΚΟΣΜΟΣ

Έγκριση από τον FDA των εμβολίων Pfizer και Moderna για τα μικρά παιδιά

Έγκριση από τον FDA των εμβολίων Pfizer και Moderna για τα μικρά παιδιά

Τα εμβόλια κατά της Covid-19 των εταιριών Pfizer και Moderna για τα μικρά παιδιά ενέκρινε σήμερα, εκτάκτως η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), ανοίγοντας τον δρόμο στα πρώτα εμβόλια που θα διατίθενται στο εξής από την προσεχή εβδομάδα στις ΗΠΑ.

Το εμβόλιο της Moderna, που χορηγείται σε δύο δόσεις, εγκρίθηκε εκτάκτως για τα παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως 5 ετών. Το εμβόλιο της Pfizer, που αυτή τη φορά χορηγείται σε τρεις δόσεις, για τα παιδιά ηλικίας από έξι μηνών έως 4 ετών. Είναι η τελευταία ηλικιακή ομάδα που δεν είχε λάβει ακόμη αυτή την προστασία στις ΗΠΑ, όπως και σε πολλές χώρες.

Η αμερικανική υπηρεσία (FDA) ενέκρινε επίσης, ταυτόχρονα, το εμβόλιο της Moderna για τα παιδιά από 6 έως 17 ετών. Το εμβόλιο της Pfizer είχε ήδη εγκριθεί για να χορηγείται στα παιδιά ηλικίας από 5 ετών στη χώρα.

«Πολλοί γονείς, προσωπικοί φροντιστές και γιατροί περίμεναν ένα εμβόλιο για τα πιο μικρά παιδιά, και αυτή η ενέργεια θα επιτρέψει την προστασία των παιδιών από την ηλικία των έξι μηνών», χαιρέτισε σε ανακοίνωση ο πρόεδρος της FDA Ρόμπερτ Κάλιφ. «Όπως το είδαμε στις μεγαλύτερες ηλικιακά ομάδες, αυτά τα εμβόλια για τα μικρότερα παιδιά θα παράσχουν προστασία από τις σοβαρότερες περιπτώσεις της Covid-19, όπως οι εισαγωγές για νοσηλεία και οι θάνατοι» αναφέρει το ΑΠΕ.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC) αναμένεται στο εξής να συστήνουν αυτά τα εμβόλια ώστε ν’ αρχίσουν οι εμβολιασμοί. Το τελικό πράσινο φως θα δοθεί μετά τη συνεδρίαση των ειδικών, μελών συμβουλευτικής επιτροπής, που διαρκεί δύο ημέρες, σήμερα και αύριο, Σάββατο.

Όμως η αμερικανική κυβέρνηση έκανε γνωστό ότι, μόλις δημοσιοποιηθεί η απόφαση της FDA, σχεδόν 10 εκατομμύρια δόσεις θα μπορούν αμέσως να σταλούν προκαταβολικά στις τέσσερις γωνιές της χώρας, προτού εκατομμύρια άλλες σταλούν τις επόμενες εβδομάδες. Το απαραίτητο υλικό για τον εμβολιασμό, όπως μικρές βελόνες, θα παρέχεται επίσης.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News