Κόσμος Τρίτη 22/12/2020, 21:03
ΚΟΣΜΟΣ

«Λευκός καπνός» μεταξύ Γαλλίας και Βρετανίας για άνοιγμα των συνόρων

«Λευκός καπνός» μεταξύ Γαλλίας και Βρετανίας για άνοιγμα των συνόρων

Γαλλία και Βρετανία κατέληξαν σε συμφωνία για τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, όπως ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς, χωρίς όμως να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η απόφαση της Γαλλίας να διακόψει κάθε σύνδεση με τη Βρετανία -εναέρια, θαλάσσια ή οδική- είχε προκαλέσει χάος και προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, με εκατοντάδες φορτηγά εγκλωβισμένα στο Λιμάνι του Ντόβερ, στα Στενά της Μάγχης.

Η Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες έκλεισαν τα σύνορα με τη Βρετανία, μετά τον εντοπισμό του μεταλλαγμένου, υψηλής μεταδοτικότητας στελέχους του κορωνοϊού.

«Σήμερα σημειώθηκε ικανοποιητική πρόοδος και συμφωνία με τη γαλλική κυβέρνηση για τα σύνορα», ανέφερε ο κ. Σαπς σε ανάρτησή του στο Twitter. «Θα παραθέσουμε περισσότερες πληροφορίες αργότερα για τους μεταφορείς, προς το παρόν όμως να μην ταξιδέψουν στο Κεντ», ανέφερε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών. 

Περίπου 1.500 φορτηγά έχουν εγκλωβιστεί στο Λιμάνι του Ντόβερ, εξαιτίας της 48ωρης απαγόρευσης που επέβαλε η Γαλλία στις μεταφορές εμπορευμάτων από Βρετανία.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News