Κόσμος Τρίτη 22/12/2020, 19:11
ΚΟΣΜΟΣ

Οι καλύτερες χώρες για να ζεις εν μέσω πανδημίας – Η θέση της Ελλάδας

Οι καλύτερες χώρες για να ζεις εν μέσω πανδημίας – Η θέση της Ελλάδας

Τις καλύτερες αλλά και τις χειρότερες χώρες, στις οποίες κάποιος μπορεί να ζει τον Δεκέμβριο -εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού- παρουζιάζει το πρακτορείο Bloomberg.

Η σχετική λίστα υπολογίζει μια σειρά παραμέτρων, όπως ο αριθμός των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, ο αριθμός των θανάτων ανά μήνα, ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους, ο δείκτης θετικότητας των τεστ, η πρόσβαση σε εμβόλιο κατά της Covid-19, κ.α.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω στοιχεία, το Bloomberg καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η καλύτερη χώρα για να ζει κανείς, εν μέσω κορωνοϊού, είναι η Νέα Ζηλανδία. Ακολουθεί η Ταϊβάν και η Αυστραλία.

Η πρώτη 10άδα συμπληρώνεται από τις παρακάτω χώρες:

  1. Νορβηγία
  2. Σιγκαπούρη
  3. Φινλανδία
  4. Ιαπωνία
  5. Νότια Κορέα
  6. Κίνα
  7. Δανία

Οι ΗΠΑ των δεκάδων χιλιάδων νεκρών και των εκατοντάδων χιλιάδων κρουσμάτων βρίσκεται μόλις στην 37η θέση, καταγράφοντας πτώση 19 θέσεων σε σχέση με τον Νοέμβριο. Η Γερμανία δε, συναντάται στην 21η θέση, χάνοντας επτά θέσεις σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Όσον αφορά την Ελλάδα, κατατάσσεται μόλις στην 50η θέση, σε σύνολο 53 κρατών, υποχωρώντας κατά 19 θέσεις σε μόλις έναν μήνα.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News