Κόσμος Τρίτη 22/12/2020, 17:55
ΚΟΣΜΟΣ

Ανοίγει τα σύνορα με τη Βρετανία η Γαλλία, αλλά μόνο για τους Γάλλους

Ανοίγει τα σύνορα με τη Βρετανία η Γαλλία, αλλά μόνο για τους Γάλλους

Η Γαλλία θα ανοίξει τα σύνορά της με το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά μόνο για τους Γάλλους, τους κατοίκους της Γαλλίας και επαγγελματίες όπως οι οδηγοί φορτηγών. Όλοι τους θα πρέπει να προσκομίσουν πρόσφατο αρνητικό τεστ κορωνοϊού, όπως αναφέρει ο Guardian.  

Οι Βρετανοί και άλλοι ξένοι υπήκοοι που έχουν μόνιμη κατοικία στη Γαλλία θα μπορέσουν να επιστρέψουν, αλλά τα σύνορα θα είναι κλειστά για όσους δεν έχουν γαλλικό διαβατήριο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η εξέλιξη έρχεται λίγο μετά την έκκληση της Κομισιόν προς τις 27 χώρες μέλη της Ε.Ε. να άρουν τις απαγορεύσεις στις πτήσεις και τα δρομολόγια των τρένων από τη Βρετανία και να ανοίξουν τα σύνορα για τα εμπορεύματα, προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία των βασικών αλυσίδων προσφοράς (μεταξύ άλλων και εκείνων του εμβολίου για τον κορωνοϊό).

Υπενθυμίζεται ότι οι απαγορεύσεις επιβλήθηκαν προκειμένου να μην υπάρξει εξάπλωση του νέου στελέχους του κορωνοϊού που εντοπίστηκε στη Βρετανία, σε άλλες χώρες.

Η Κομισιόν ξεκαθάρισε ότι οι Βρετανοί υπήκοοι έχουν ακόμα το δικαίωμα της ελεύθερης  μετακίνησης στην Ε.Ε. έως την 1η Ιανουαρίου και θα πρέπει να εξαιρεθούν από τις απαγορεύσεις, εφόσον μπορούν να υποβληθούν σε τεστ ή καραντίνα.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News