Κόσμος Δευτέρα 6/06/2022, 20:24
ΚΟΣΜΟΣ

Για χωρίς άδεια εξαγωγή αεροσκαφών στη Ρωσία κατηγορούν οι ΗΠΑ τον Αμπράμοβιτς

Για χωρίς άδεια εξαγωγή αεροσκαφών στη Ρωσία κατηγορούν οι ΗΠΑ τον Αμπράμοβιτς

Οι αμερικανικές αρχές κατηγόρησαν σήμερα Δευτέρα τον Ρώσο επιχειρηματία Ρομάν Αμπράμοβιτς για την εξαγωγή δύο αεροσκαφών αμερικανικής προέλευσης στη Ρωσία χωρίς άδεια, η οποία απαιτείται λόγω των αμερικανικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα ως απάντηση στην εισβολή της στην Ουκρανία.

Στην επιστολή απαγγελίας κατηγοριών, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανέφερε ότι ο Αμπράμοβιτς τον Φεβρουάριο όρισε τα παιδιά του ως δικαιούχους των «εικονικών οντοτήτων» που κατείχαν τα αεροσκάφη Boeing 787 Dreamliner και Gulfstream G650 ER, αλλά ότι συνέχισε να τα ελέγχει ο ίδιος.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στο Μανχάταν επιδιώκουν τώρα την κατάσχεση των δύο αεροσκαφών, όπως προκύπτει από τα δικαστικά έγγραφα. Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, τα αεροπλάνα δεν έχουν ακόμη κατασχεθεί από τις ΗΠΑ.

Οι κατηγορίες έρχονται καθώς οι αμερικανικές αρχές προσπαθούν να πιέσουν επιχειρηματίες που βρίσκονται κοντά στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για να πείσουν τη Μόσχα να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, τον οποίο το Κρεμλίνο αποκαλεί ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Στον Αμπράμοβιτς δεν έχουν επιβληθεί προσωπικά κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Διαβάστε επίσης:

Ένα σύμβολο του ποδοσφαίρου παλεύει για να επιβιώσει

Στην Τουρκία, αντί στον Σκορπιό, το superyacht των 250 εκατ. δολαρίων του Ριμπολόβλεφ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News