Κόσμος Κυριακή 5/06/2022, 07:30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Λεμπρόν Τζέιμς: Και επίσημα δισεκατομμυριούχος – Το πρώτο πράγμα που έμαθε όταν ήταν παιδί

Λεμπρόν Τζέιμς: Και επίσημα δισεκατομμυριούχος – Το πρώτο πράγμα που έμαθε όταν ήταν παιδί

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έγινε επίσημα δισεκατομμυριούχος σύμφωνα με το Forbes. Αυτό καθιστά τον Τζέιμς τον πρώτο ενεργό παίκτη του ΝΒΑ που έφτασε το ορόσημο αυτό και τον δεύτερο παίκτη του ΝΒΑ που αποκτά το status του δισεκατομμυριούχου, μετά τον συνταξιούχο σταρ του μπάσκετ Μάικλ Τζόρνταν.

Ο Τζέιμς είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του ΝΒΑ, κερδίζοντας 121 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι εντός και εκτός γηπέδου. Κατέκτησε τη δεύτερη θέση στη λίστα του Forbes με τους 10 πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές του 2022, μετά τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος κέρδισε την πρώτη θέση.

Ο Τζέιμς, κάτοικος του Οχάιο, είχε μια δύσκολη παιδική ηλικία, καθώς η μητέρα του πάλευε να τα βγάλει πέρα. Με το μικρό χρηματικό ποσό που είχε, ο Τζέιμς φρόντιζε να βάζει πάντα ένα ποσό στην άκρη, χάρη σε ένα μάθημα για τα χρήματα από τους θείους του.

«Οι θείοι μου πάντα με δίδασκαν – με έμαθαν πώς να έχω λογαριασμό ταμιευτηρίου», είπε ο Τζέιμς. «Θα μου έδιναν ένα δολάριο και θα έλεγαν, «Πήγαινε να ξοδέψεις 35 σεντ από αυτό και κράτησε τα άλλα 65». Ή, αν μου έδιναν δύο δολάρια, ήταν σαν να μου έλεγαν, «ξόδεψε ένα δολάριο από αυτό, αλλά φύλαξε το άλλο δολάριο».

Με φυσικό ταλέντο στο μπάσκετ, ο Τζέιμς μπήκε στο πρωτοποριακό σχολείο Σεντ Βίνσεντ-Σεντ Mary High School το 1999, όπου σημείωσε πάνω από 2.500 πόντους στα 4 χρόνια του στην ομάδα.

Το ντεμπούτο του στο ΝΒΑ χαρακτηρίστηκε ως «ένα από τα πιο εντυπωσιακά στην ιστορία του πρωταθλήματος», καθώς σημείωσε 25 πόντους, 6 ριμπάουντ και 9 ασίστ. Ο Τζέιμς έγινε τέσσερις φορές MVP του NBA, κέρδισε 4 πρωταθλήματα και 3 Ολυμπιακά μετάλλια.

Το 2021, ο Τζέιμς εξέφρασε τις ελπίδες του να αποκτήσει μια μέρα ένα franchise στο ΝΒΑ, αφού έγινε εν μέρει ιδιοκτήτης των Boston Red Sox.

«Έχω τόσα πολλά να δώσω στο παιχνίδι. Ξέρω τι χρειάζεται για να κερδίσεις σε αυτό το επίπεδο», έχει πει ο Τζέιμς σε συνεντεύξεις. «Ξέρω επίσης πώς να διευθύνω μια επιχείρηση. Και έτσι, αυτός είναι ο στόχος μου. Ο στόχος μου είναι να αποκτήσω ένα franchise στο ΝΒΑ και θα το κάνω όσο πιο γρήγορα μπορώ».

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει πολλή ζωή μέσα του και δεν σκοπεύει να αποσυρθεί σύντομα. Έχει δικαίωμα διετούς επέκτασης συμβολαίου 97 εκατομμυρίων δολαρίων από τους Λέικερς και ελπίζει να παίξει με τον γιο του, ΛεΜπρόν «Μπρόνυ» Τζέιμς Τζούνιορ, στο εγγύς μέλλον.

«Μπορώ να κάνω κάτισε ένα λεπτό. Εξαρτάται από μένα και η ψυχική του διάθεση είναι εξαιρετικά καλή. Παίρνω δύναμη από την ψυχή μου», έγραψε σε tweet του. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 

Διαβάστε επίσης:

Η μαγεία των «Πολεμιστών» επέστρεψε

Οταν το ξενύχτι ανταμείβεται

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα του ΝΒΑ όλων των εποχών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News