Κόσμος Σάββατο 4/06/2022, 23:46
ΚΟΣΜΟΣ

Σεβεροντονέτσκ: Οι Ουκρανοί επιδιώκουν να ανακτήσουν «τον πλήρη έλεγχο» της πόλης

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας είχε υποστηρίξει νωρίτερα πως οι ουκρανικές στρατιωτικές μονάδες αποσύρονται από το Σεβεροντονέτσκ προς το Λισιτσάνσκ

Σεβεροντονέτσκ: Οι Ουκρανοί επιδιώκουν να ανακτήσουν «τον πλήρη έλεγχο» της πόλης

Οι ουκρανικές δυνάμεις επιδιώκουν «να ανακτήσουν τον πλήρη έλεγχο» του Σεβεροντονέτσκ, της πόλης-κλειδί της ανατολικής Ουκρανίας όπου συνεχίζονται οι οδομαχίες, δήλωσε απόψε ο δήμαρχος της πόλης Ολεξάντρ Στριούκ.

«Υπήρξαν κάποιες επιτυχίες» των ρωσικών στρατευμάτων «που κατάφεραν να μπουν στην πόλη και να καταλάβουν ένα μεγάλο μέρος της διαιρώντας τη στα δύο. Όμως οι στρατιωτικοί μας κατάφεραν να αναπτυχθούν και πάλι, να δημιουργήσουν μια γραμμή άμυνας. Αυτή τη στιγμή κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να ανακτήσουμε τον πλήρη έλεγχο της Ουκρανίας» επί της πόλης, δήλωσε ο δήμαρχος σε τηλεοπτική συνέντευξή του που μεταδόθηκε από τον επίσημο λογαριασμό της περιφερειακής διοίκησης στο Telegram.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας είχε υποστηρίξει νωρίτερα σήμερα πως οι ουκρανικές στρατιωτικές μονάδες αποσύρονται από το Σεβεροντονέτσκ προς το Λισιτσάνσκ, μια μεγάλη γειτονική πόλη, «έχοντας υποστεί κρίσιμες απώλειες στη διάρκεια των μαχών για το Σεβεροντονέτσκ (έως και 90% σε πολλές μονάδες)».

Moneyreview.gr, με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News