Κόσμος Σάββατο 4/06/2022, 20:26
ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Οι αντιαεροπορικές μας δυνάμεις «τσακίζουν σαν καρύδια» τα ουκρανικά όπλα

«Τα αντιαεροπορικά συστήματά μας τα τσακίζουν [τα εχθρικά όπλα] σαν καρύδια. Δεκάδες έχουν καταστραφεί», δήλωσε ο Πούτιν

Πούτιν: Οι αντιαεροπορικές μας δυνάμεις «τσακίζουν σαν καρύδια» τα ουκρανικά όπλα

Οι ρωσικές αντιαεροπορικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει δεκάδες ουκρανικά όπλα και «τα τσακίζουν σαν καρύδια», λέει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε ένα σύντομο απόσπασμα συνέντευξής του το οποίο μεταδόθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, το οποίο μετέδωσε πρώτο τα σχόλια, ο Πούτιν απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τα όπλα, που προμηθεύουν οι ΗΠΑ, λέγοντας πως η Ρωσία τα αντιμετωπίζει εύκολα και έχει ήδη καταστρέψει δεκάδες από αυτά.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, από το απόσπασμα της συνέντευξης, η οποία θα μεταδοθεί αύριο, Κυριακή, καθίσταται σαφές πως ο Πούτιν απαντούσε στην πραγματικότητα σε μια διαφορετική ερώτηση, η οποία δεν αναφέρεται.

«Τα αντιαεροπορικά συστήματά μας τα τσακίζουν [τα εχθρικά όπλα] σαν καρύδια. Δεκάδες έχουν καταστραφεί», δήλωσε ο Πούτιν.

Παρόλο που το ακριβές είδος των όπλων δεν είναι σαφές, η Ρωσία λέει ότι έχει καταστρέψει τόσο αεροσκάφη όσο και πυραύλους που χρησιμοποιεί η Ουκρανία.

Moneyreview.gr, με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News