Κόσμος Πέμπτη 15/10/2020, 09:01
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων εν μέσω εκκλήσεων για πειθαρχία στα μέτρα

Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφηκε το περασμένο 24ωρο στη Γερμανία,. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν άλλα 6.638 κρούσματα με το σύνολό τους να φθάνει τα 341.223, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 6.294 κρούσματα και είχε καταγραφεί την 28η Μαρτίου.

Το περασμένο 24ωρο άλλοι 33 ασθενείς υπέκυψαν λόγω COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να αυξάνεται σε 9.710 νεκρούς.

Σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρώπης, η Γερμανία καταγράφει σχετικά χαμηλούς αριθμούς κρουσμάτων και θανάτων. Όμως ο αριθμός των ανθρώπων που προσβάλλονται από τον κορωνοϊό σημειώνει αλματώδη αύξηση τις τελευταίες ημέρες. Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ προειδοποίησε πως ενδέχεται να φθάσει ακόμη και τις 19.200 σε ημερήσια βάση αν η καταγραφόμενη τάση συνεχιστεί, αν οι πολίτες δεν συμβάλλουν στην επιβράδυνση της εξάπλωσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν απηύθυνε έκκληση για πειθαρχία στα μέτρα, συμπληρώνοντας πως τις επόμενες μέρες το Βερολίνο θα δει αν τα μέτρα που εφαρμόζονται είναι επαρκή.

«Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι δεν είμαστε ανίσχυροι απέναντι στον ιό. Μπορούμε να κάνουμε κάτι και μπορούμε όλοι να κάνουμε τη διαφορά κάθε μέρα» ανέφερε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News