Κόσμος Τετάρτη 1/06/2022, 11:01
ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ρώσοι «εδραιώνουν τις θέσεις τους» στο κέντρο του Σεβεροντονέτσκ

Οι Ρώσοι «εδραιώνουν τις θέσεις τους» στο κέντρο του Σεβεροντονέτσκ

Οι ρωσικές δυνάμεις «εδραιώνουν τις θέσεις τους» στο κέντρο του Σεβεροντονέτσκ, την στρατηγικής σημασίας πόλη στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα το πρωί ο κυβερνήτης της επαρχίας Λουχάνσκ Σέργκι Γκαϊντάι.

«Οι Ρώσοι συνεχίζουν την επίθεσή τους και εδραιώνουν τις θέσεις τους στο κέντρο του Σεβεροντονέτσκ», το οποίο έγινε διοικητική πρωτεύουσα της επαρχίας Λουχάνσκ μετά την κατάληψη της ομώνυμης πόλης το 2014 από τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες, επεσήμανε ο Γκαϊντάι στο Telegram, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον των βόρειων, των νότων και των ανατολικών συνοικιών της πόλης, πρόσθεσε ο ίδιος.

Χθες Τρίτη το βράδυ ο Γκαϊντάι είχε ανακοινώσει ότι οι Ρώσοι ελέγχουν «το μεγαλύτερο μέρος» του Σεβεροντονέτσκ.

«Εξακολουθούν να καταστρέφουν τις υποδομές και τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις», κατήγγειλε σήμερα, μετά το χθεσινό πλήγμα στο χημικό εργοστάσιο Αζότ στη διάρκεια της οποίας χτυπήθηκε μια δεξαμενή που περιείχε νιτρικό οξύ.

Μετά το πλήγμα αυτό ο Γκαϊντάι είχε καλέσει τους κατοίκους του Σεβεροντονέτσκ να μην βγουν από τα καταφύγια και να έχουν έτοιμες τις αντιασφυξιογόνες μάσκες. Το νιτρικό οξύ μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στους πνεύμονες, τύφλωση ή ακόμη και τον θάνατο.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News