Κόσμος Τρίτη 24/05/2022, 15:44
ΚΟΣΜΟΣ

Η Οδύσσεια των Θαλασσών: Το «θηρίο» που πέρασε από τα ελληνικά νησιά

Η Οδύσσεια των Θαλασσών: Το «θηρίο» που πέρασε από τα ελληνικά νησιά

Ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο πέρασε από τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τα Χανιά και άλλα ελληνικά νησιά τις τελευταίες ημέρες, προτού πάρει τον δρόμο της επιστροφής προς την δυτική Ιταλία. Ο λόγος για το υπερπολυτελές Odyssey of the Seas, το σύγχρονο πλοίο της Royal Caribbean, το οποίο άφησε εντυπώσεις στα ελληνικά λιμάνια που το «φιλοξένησαν».

Η Οδύσσεια των Θαλασσών: Το «θηρίο» που πέρασε από τα ελληνικά νησιά-1

φωτ. Odyssey of the Seas

Το κρουαζιερόπλοιο πέρα από όλα τα κομφόρ, υπόσχεται να παρέχει και μοναδικές δραστηριότητες, ενώ απευθύνεται ιδίως προς οικογένειες.

Ενδεικτικά, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει αρένα για συγκρουόμενα, laser tag, τραμπολίνο (όπου μπορεί κανείς να φορέσει και γυαλιά Virtual Reality), προσομοίωση ελεύθερης πτώσης, προσομοίωση σερφ και ένα παρατηρητήριο.

Η Οδύσσεια των Θαλασσών: Το «θηρίο» που πέρασε από τα ελληνικά νησιά-2

φωτ. Odyssey of the Seas

Το πλοίο έχει μήκος 347 μέτρων, πλάτος 42 μέτρων, διαθέτει 16 καταστρώματα και μέγιστη χωρητικότητα 5.510 επιβατών (πλην 1.663 μελών του πληρώματος). Συνολικά, έχει 14 καταστρώματα για χρήση από επισκέπτες, δεκαπέντε εστιατόρια, δύο πισίνες και 2.105 καμπίνες.

Η Οδύσσεια των Θαλασσών: Το «θηρίο» που πέρασε από τα ελληνικά νησιά-3

Το κρουαζιερόπλοιο παραδόθηκε στην Royal Caribbean τον Μάρτιο του 2021, ενώ πραγματοποίησε το παρθενικό του ταξίδι στην Καραϊβική πέρυσι τον Ιούλιο. Κατά τη διάρκεια του έτους, προσφέρονται πολλά διαφορετικά προγράμματα στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα για την Ελλάδα, προσφέρονται τρία πακέτα, τα οποία ξεκινούν από την Ιταλία και προσφέρουν έξι ή επτά διανυκτερεύσεις σε ελληνικά νησιά. Η χαμηλότερη τιμή για τα πακέτα αυτά τίθεται στα 760 δολάρια ανά άτομο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Royal Caribbean.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Σαλπάρει το «Θαύμα των θαλασσών»: Μία κλεφτή ματιά μέσα στο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου

Στην Τουρκία, αντί στον Σκορπιό, το superyacht των 250 εκατ. δολαρίων του Ριμπολόβλεφ

Περισσότερα από 700 κρουαζιερόπλοια αναμένονται το 2022 στις ελληνικές θάλασσες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News