Κόσμος Τρίτη 22/12/2020, 08:40
ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊβάν: Επανεμφάνιση του κορωνοϊού έπειτα από 8 μήνες μηδενικών κρουσμάτων

Ταϊβάν: Επανεμφάνιση του κορωνοϊού έπειτα από 8 μήνες μηδενικών κρουσμάτων

Το πρώτο εσωτερικό κρούσμα Covid-19 ανακοίνωσε η Ταϊβάν, βάζοντας τέλος σε μια περίοδο οκτώ μηνών στη διάρκεια της οποίας η χώρα είχε καταφέρει να εξαλείψει τον ιό και σε μια πικρή υπενθύμιση της ικανότητας του κορωνοϊού να ξεπερνάει ακόμη και τις πιο επιτυχημένες προσπάθειες για την ανάσχεσή του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών της Ταϊβάν, το κρούσμα αφορά ασθενή που επιβεβαιώθηκε ότι μολύνθηκε από Covid-19 εντός της Ταϊβάν, εν αντιθέσει με τα προηγούμενα κρούσματα που είχαν εντοπισθεί και ήταν στην πλειονότητά τους εισαγόμενα, από ταξιδιώτες που είχαν ταξιδέψει στο εξωτερικό. Η τελευταία φορά που η Ταϊβάν είχε ανακοινώσει εσωτερικά μεταδιδόμενο κρούσμα ήταν στις 12 Απριλίου.

Η επανεμφάνιση του κορωνοϊού απειλεί να εκτροχιάσει ένα από τα ξεχωριστά success stories παγκοσμίως στη μάχη των κυβερνήσεων να θέσουν υπό έλεγχο την πανδηία. Η Ταϊβάν έχει καταφέρε να κρατήσει το συνολικό αριθμό κρουσμάτων μόλις στα 766 και με μόλις 7 θανάτους με συνδυασμό περιοριστικών μέτρων στις ταξιδιωτικές μετακινήσεις, αυστηρής καραντίνας και εκτεταμένης ιχνηλάτησης.

Η Ταϊβάν καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στην κατάταξη του Bloomberg με τις χώρες που είνα καλύτερο να ζει κανείς στην εποχή της νόσου Covid-19.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News