Κόσμος Τρίτη 22/12/2020, 07:41
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Πάνω από το φράγμα των 18 εκατ. τα κρούσματα

ΗΠΑ: Πάνω από το φράγμα των 18 εκατ. τα κρούσματα

Ο κορωνοϊός συνεχίζει την επέλασή του ανά τον κόσμο, με το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να έχει υπερβεί το φράγμα των 76 εκατομμυρίων και σχεδόν 1,7 εκατ. θανάτους παγκοσμίως. Οι ΗΠΑ διατηρούν τη θλιβερή πρωτιά μεταξύ των χωρών με τα περισσότερα κρούσματα, ξεπερνώντας χθες το όριο των 18 εκατ. επιβεβαιωμένων περιστατικών κορωνοϊού, ενώ οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 έχουν πλέον ξεπεράσει τους 319.000, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Ανά 33 δευτερόλεπτα στις ΗΠΑ, χάνεται μία ζωή εξαιτίας του κορωνοϊού.

Η χώρα, η οποία υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο σε απόλυτους αριθμούς, είναι αντιμέτωπη με τρομακτική αναζωπύρωση της πανδημίας τον τελευταίο περίπου ενάμιση μήνα. Χθες Δευτέρα, τα κρούσματα του SARS-CoV-2 ανέρχονταν σε 18.006.061.

Το ιδιαίτερα βαρύ ορόσημο ξεπεράστηκε ενώ οι ΗΠΑ έχουν πλέον αρχίσει εκστρατεία εμβολιασμού, μετά την άδεια κατεπείγουσας χρήσης που χορηγήθηκε στα εμβόλια των Pfizer/BioNTech και Moderna.

Για να δώσει το παράδειγμα και να καθησυχάσει όσους εκφράζουν σκεπτικισμό, ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, 78 ετών, έλαβε χθες Δευτέρα, σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, την πρώτη δόση ενός εμβολίου για τον νέο κορωνοϊό.

Ο απερχόμενος αντιπρόεδρος Μάικ Πενς επίσης εμβολιάστηκε την Παρασκευή, και αυτός δημόσια, όπως και πολλά κορυφαία στελέχη του αμερικανικού Κογκρέσου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News