Κόσμος Κυριακή 22/05/2022, 17:33
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Τις επόμενες εβδομάδες η απόφαση για το εμβόλιο της Moderna για παιδιά κάτω των 5 ετών

ΗΠΑ: Τις επόμενες εβδομάδες η απόφαση για το εμβόλιο της Moderna για παιδιά κάτω των 5 ετών

Ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση του COVID-19, Δρ. Ashish Jha, δήλωσε την Κυριακή ότι αναμένει απόφαση της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) για την έγκριση του εμβολίου MRNA.O της Moderna για παιδιά κάτω των πέντε ετών εντός των επόμενων εβδομάδων.

Η Moderna ολοκλήρωσε την αίτησή της και οι ειδικοί της FDA εξετάζουν προσεκτικά τα δεδομένα, είπε ο Jha στο ABC, προσθέτοντας ότι η ανάλυση είναι πιθανό να ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα και ότι η τελική απόφαση θα ακολουθήσει μια συνάντηση με τους ειδικούς συμβούλους Λευκός Οίκος: Τις επόμενες εβδομάδες η απόφαση για το εμβόλιο της Moderna για παιδιά κάτω των 5 ετών.

«Ελπίζω λοιπόν ότι θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες», είπε.

Ο Jha είπε ότι αναμένει περισσότερα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων τις επόμενες ημέρες, αλλά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι εξοπλισμένες για να χειριστούν τον ιό επειδή υπάρχουν διαθέσιμες θεραπείες και εμβόλια για αυτόν.

Ένα μεγάλο ξέσπασμα της ευλογιάς των πιθήκων εκτός Αφρικής, όπου συνήθως εντοπίζεται, έχει προκαλέσει ανησυχία στους ειδικούς στον τομέα της υγείας. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 92 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε περιοχές που δεν είναι ενδημικές του ιού -κυρίως στην Ευρώπη- με ένα στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

«Είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσουμε να το ελέγξουμε», είπε ο Τζα, «το παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά και θα χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία που έχουμε για να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσουμε να αποτρέπουμε περαιτέρω εξάπλωσή του και να φροντίζουμε τους ανθρώπους που μολύνονται».

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News