Κόσμος Κυριακή 22/05/2022, 14:37
ΚΟΣΜΟΣ

Όλιβερ Στόουν: Ο Πούτιν είχε καρκίνο αλλά τον ξεπέρασε – Τον «παγίδευσε» η Δύση

Όλιβερ Στόουν: Ο Πούτιν είχε καρκίνο αλλά τον ξεπέρασε – Τον «παγίδευσε» η Δύση

Ο σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν δήλωσε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε πρόσφατα καρκίνο, εν μέσω φημολογιών για την υγεία του Ρώσου προέδρου από τότε που έκανε την εισβολή στην Ουκρανία. 

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, ο οποίος είχε πάρει συνεντεύξεις από τον Πούτιν την περίοδο από το 2015 έως το 2017 και ξανά το 2019, ανέφερε στο Podcast του Λεξ Φρίντμαν ότι ο Πούτιν είχε πράγματι καρκίνο και τον ξεπέρασε, όμως είχε απομονωθεί εξαιτίας του Covid. 

Tα σχόλια του Στόουν έρχονται να προστεθούν στις δηλώσεις Ρώσου ολιγάρχη στις αρχές του μηνός, που είχε πει ότι ο Πούτιν ήταν πολύ άρρωστος από καρκίνο του αίματος. 

Ο Στόουν είχε πάρει περισσότερες από 12 συνεντεύξεις από τον Πούτιν στην παραπάνω διετία στο πλαίσιο ενός ντοκυμαντέρ με τίτλο «Οι Συνεντεύξεις του Πούτιν» που παρουσιάστηκε το 2017. Ο Στόουν είχε επανέλθει με νέα συνέντευξη το 2019 στο Κρεμλίνο. Σε μία από αυτές, ο Πούτιν είχε μάλιστα αποκαλύψει ότι ήταν και παππούς, σε ένα πολύ σπάνιο σχόλιο για την προσωπική του ζωή. 

Ερωτηθείς ο Στόουν ποιοί πιστεύει ότι είναι λόγοι που ο Πούτιν έκανε την εισβολή στην Ουκρανία, ο σκηνοθέτης απάντησε ότι «πιθανόν έχασε την επαφή με τους ανθρώπους». 

Ο Στόουν προσέθεσε επίσης ότι ο Πούτιν φάνηκε «να μην είναι καλά ενημερωμένος» και υπέθεσε ότι είχε υπερεκτιμήσει «το βαθμό της συνεργασίας» που οι ρωσικές δυνάμεις θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν από τους Ρώσους εθνικιστές της Ουκρανίας». Ο Στόουν σημείωσε ωστόσο ότι αυτές είναι μόνο εικασίες και εξέφρασε την άποψη ότι ο Πούτιν «δεν εκτίμησε σωστά την κατάσταση».

Πάντως ο σκηνοθέτης, που είναι δριμύς επικριτής της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, ανέφερε ότι υπάρχει τεράστια προπαγάνδα στη Δύση – συμπεριλαμβανομένων της Γαλλίας και της Βρετανίας – για τον πόλεμο στην Ουκρανία. «Ο Πούτιν έπεσε θεωρητικά σε αυτή την παγίδα της προπαγάνδας από τις ΗΠΑ», σημείωσε ο Στόουν. 

Στο ερώτημα τί θα ρωτούσε τον Πούτιν τώρα εάν του έπαιρνε συνέντευξη, ο Στόουν είπε ότι θα τον ρωτούσε τι σκεφτόταν στις 23 Φεβρουαρίου, την παραμονή της εισβολής. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

 

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Νέες κυρώσεις με στόχο το συγγενικό περιβάλλον του Πούτιν

Ρωσία: Η παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης – Λακωνικός ο Πούτιν στην ομιλία του

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
arrow-top