Κόσμος Κυριακή 22/05/2022, 11:50
ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν: Όλοι θα πρέπει να ανησυχούν για το ξέσπασμα της ευλογιάς των πιθήκων

Μπάιντεν: Όλοι θα πρέπει να ανησυχούν για το ξέσπασμα της ευλογιάς των πιθήκων

Το ξέσπασμα της ευλογιάς των πιθήκων είναι κάτι για το οποίο «όλοι θα πρέπει να ανησυχούν», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές εξετάζουν πιθανές θεραπείες και εμβόλια.

«Εργαζόμαστε σκληρά για να δούμε τι θα κάνουμε», δήλωσε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους σε αεροπορική βάση στη Νότια Κορέα πριν αναχωρήσει με το Air Force One για την Ιαπωνία.

Ο Σύμβουλος για θέματα Εθνικής Ασφαλείας, Τζέικ Σάλιβαν, δήλωσε επίσης στους δημοσιογράφους ότι οι ΗΠΑ έχουν ένα «σχετικά» έτοιμο εμβόλιο για να το δώσουν για χρήση προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο ιός της ευλογιάς των πιθήκων, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο. 

Nωρίτερα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε πως αναμένει να εντοπιστούν κι άλλα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων, καθώς επεκτείνει την επιτήρηση σε χώρες όπου η νόσος αυτή δεν είναι ενδημική.

Ως χθες Σάββατο, αναφέρθηκαν 92 επιβεβαιωμένα και 28 ύποπτα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων από 12 κράτη μέλη όπου ο ιός δεν είναι ενδημικός, διευκρίνισε η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ, προσθέτοντας ότι θα δώσει περαιτέρω οδηγίες και συστάσεις τις επόμενες ημέρες για τον περιορισμό της εξάπλωσής του.

«Οι διαθέσιμες πληροφορίες υποδεικνύουν ότι η μετάδοση μεταξύ ανθρώπων γίνεται όταν υπάρχει στενή επαφή με ασυμπτωματικούς μολυσμένους ανθρώπους», επισήμανε ο ΠΟΥ.

 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News