Κόσμος Κυριακή 22/05/2022, 08:45
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Απουσιάζει ο Τραμπ από τη νέα «μαύρη λίστα» των Αμερικανών

Ρωσία: Απουσιάζει ο Τραμπ από τη νέα «μαύρη λίστα» των Αμερικανών

Στην κορυφή της νέας «μαύρης λίστας» της Ρωσίας βρίσκεται ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, αλλά απουσιάζει ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. 

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων δημοσιοποίησε μία νέα λίστα περίπου 1.000 Αμερικανών στους οποίους απαγορεύεται να εισέλθουν στην Ρωσία, σε μία συμβολική απάντηση απέναντι στις κυρώσεις της Δύσης. 

Ήδη, είχε απαγορευθεί στον Μπάιντεν από τα μέσα Μαρτίου να επισκεφθεί την Ρωσία, όπως άλλωστε και ο υπουργός Εξωτερικών του Άντονι Μπλίνκεν και ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν. 

Ομως, στην επικαιροποιημένη λίστα συμπεριλαμβάνεται και η Αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις, όπως επίσης και ο γιός του ΜπάιντενΧάντερ Μπάιντεν, ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ και η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον. 

Στη λίστα συμπεριλαμβάνεται και ο ηθοποιός Μόργκαν Φρίμαν και ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος. 

Η Τζεν Ψάκι, μέχρι αυτό το μήνα εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, ανήρτησε ένα σαρκαστικό tweet στο οποίο έγραφε ότι «θα πρέπει να ακυρώσουμε το οικογενειακό ταξίδι μας στη Μόσχα τον Αύγουστο…».

Ωστόσο, ο Τραμπ δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τους 963 Αμερικανούς.

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος είχε επαινέσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και επικρίνει τις έρευνες σχετικά με πιθανή ανάμειξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016. 

Ο Τραμπ παραπέμφθηκε το 2019 επειδή απέκλεισε τη στρατιωτική βοήθεια που είχε εγκριθεί από το Κογκρέσο στην Ουκρανία, ενώ πίεσε τον νεοεκλεγέντα τότε πρόεδρο της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, να ανακοινώσει έρευνες για τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος τότε ήταν ο κύριος υποψήφιος των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο.

Στις εξαιρέσεις από τη λίστα βρίσκεται και ο Αντιπρόεδρος του Τραμπ, Μάικ Πένς

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News