Κόσμος Παρασκευή 20/05/2022, 15:49
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Παραιτείται από πρόεδρος της Rosneft ο Γκέρχαρντ Σρέντερ

Γερμανία: Παραιτείται από πρόεδρος της Rosneft ο Γκέρχαρντ Σρέντερ

Παραιτείται από τη θέση του προέδρου της ρωσικής κρατικής εταιρείας πετρελαίου Rosneft ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, έπειτα από τις εκκλήσεις να διακόψει τις σχέσεις του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Ο σοσιαλδημοκράτης  Σρέντερ ήταν επικεφαλής της κυβέρνησης συνασπισμού με τους Πρασίνους στη Γερμανία από το 1998 έως το 2005. Η άρνησή του να αποστασιοποιηθεί από τον Πούτιν και να εγκαταλείψει προσοδοφόρες θέσεις σε ρωσικές κρατικές εταιρείες ενέργειας εξέθεσε το κόμμα.

Όμως σήμερα, η Rosneft ανακοίνωσε ότι ο 78χρονος Σρέντερ την έχει ενημερώσει πως δεν ήταν σε θέση να παρατείνει τη θητεία του, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Μέχρι στιγμής, δεν είναι σαφές εάν ο Σρέντερ θα παραιτηθεί και από τη θέση του προέδρου της επιτροπής μετόχων της Nord Stream, η οποία κατασκεύασε τον αγωγό φυσικού αερίου Ρωσίας-Γερμανίας που ο Όλαφ Σολτς «πάγωσε» τον Φεβρουάριο.

Το SPD είχε προτρέψει τον Σρέντερ να αποχωρήσει από το κόμμα τον περασμένο μήνα, δηλώνοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία για την αποπομπή του.

Ο Σρέντερ, ο οποίος έχασε από την Άνγκελα Μέρκελ στις εκλογές του 2005, υπερασπίστηκε τον Πούτιν για τις ρωσικές θηριωδίες στην Ουκρανία, λέγοντας ότι δεν πίστευε ότι αυτές οι εντολές θα είχαν προέλθει από τον Ρώσο ηγέτη.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News