Κόσμος Πέμπτη 19/05/2022, 21:30
ΚΟΣΜΟΣ

Nταβός: Την άλλη εβδομάδα το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ με ήλιο αντί για χιόνια

Nταβός: Την άλλη εβδομάδα το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ με ήλιο αντί για χιόνια

Οι πλούσιοι, οι διάσημοι και οι πιο ισχυροί επιστρέφουν για άλλη μια φορά στο αλπικό θέρετρο του Νταβός της Ελβετίας, την επόμενη εβδομάδα μετά από μια διετή διακοπή που προκλήθηκε από τον κορωνοϊό που είχε αναγκάσει την παγκόσμια οικονομική ελίτ να συμμετέχει στο γεγονός Διαδικτυακά. 

Και η φετινή έκδοση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, που πραγματοποιείται το Μάιο και όχι τον Ιανουάριο, μοιάζει με μια πολύ διαφορετική προοπτική.

Για αρχή, οι συμμετέχοντες πρέπει να εμβολιασμένοι κατά του Covid-19. Πρέπει επίσης να υποβληθούν σε εξετάσεις τόσο πριν όσο και μετά την άφιξή τους στην πόλη για να λάβουν μέρος στην πενθήμερη εκδήλωση.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, σχεδόν 2.500 άτομα αναμένεται να παρευρεθούν στο Νταβός την επόμενη εβδομάδα από 3.000 συμμετέχοντες τον Ιανουάριο του 2020.

Οι συμμετέχοντες θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι εάν έχουν λάβει δύο δόσεις, συν ένα τρίτο αναμνηστικό εμβόλιο, από όλα τα κύρια εμβόλια που αναπτύχθηκαν για την καταπολέμηση του Covid, συμπεριλαμβανομένου του κινεζικού CoronaVac από τη Sinovac. Το εμβόλιο Sputnik της Ρωσίας δεν είναι ανάμεσα στα αναγνωρισμένα εμβόλια.

Η φετινή λίστα συμμετεχόντων δεν περιλαμβάνει κανέναν Ρώσο κυβερνητικό αξιωματούχο ή ρωσική εταιρεία δεδομένης της απόφασης του Κρεμλίνου να εισβάλει στη γειτονική Ουκρανία στις αρχές του έτους.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα κυριαρχήσει σίγουρα στις περισσότερες συζητήσεις που θα γίνουν στις Ελβετικές Άλπεις, καθώς επιχειρηματίες και πολιτικοί εξετάζουν τρόπους για το πως θα αντιμετωπίσουν μια νέα παγκόσμια τάξη ασφάλειας, υψηλότερες τιμές τροφίμων και την αναπόφευκτη ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

Επιπλέον, η κλιματική αλλαγή και η (ακόμη συνεχιζόμενη) πανδημία του κορωνοϊού θα αποτελέσουν θέμα συζήτησης.

Αλλά θα υπάρξει μια ακόμη εντυπωσιακή αλλαγή στη φετινή έκδοση του Νταβός: ο καιρός.

Η παραδοσιακή χειμερινή συνάντηση του Νταβός έχει ως φόντο τα βουνά που καλύπτονται από χιόνι και θερμοκρασίες έως και μείον 20 βαθμούς Κελσίου.

Όμως, η φετινή έκδοση αναμένεται να πραγματοποιηθεί με ήλιο και ανοιξιάτικες θερμοκρασίες που θα μπορούσαν να είναι πάνω από 20 βαθμούς Κελσίου.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News