Κόσμος Πέμπτη 19/05/2022, 14:38
ΚΟΣΜΟΣ

Ο απολογισμός του partygate: 126 πρόστιμα, 0 παραιτήσεις

Ο απολογισμός του partygate: 126 πρόστιμα, 0 παραιτήσεις

Έπειτα από αρκετούς μήνες ερευνών, με δημόσιες συγγνώμες αλλά και – προς απογοήτευση ορισμένων – ελλείψει παραιτήσεων, το σκάνδαλο partygate φαίνεται να ήρθε στο τέλος του, με τις αρχές να δηλώνουν ότι έχουν εκδόσει τουλάχιστον 126 πρόστιμα.

Τα πρόστιμα αυτά, που μάλιστα επιβλήθηκαν πάνω από μία φορά σε ορισμένα άτομα, αφορούν όσα πάρτυ πραγματοποιήθηκαν στην Downing Street κατά την διάρκεια των σκληρών lockdown από τον Μάιο του 2020 μέχρι τον Απρίλιο του 2021. Ο ίδιος ο Μπόρις Τζόνσον δεν πρόκειται να λάβει περαιτέρω πρόστιμα, όπως μεταδίδουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Πριν από περίπου ένα μήνα, ο Τζόνσον είχε απολογηθεί δημοσίως για το πάρτυ που διοργάνωσε το 2020 με αφορμή τα γενέθλιά του και είχε σημειώσει ότι πλήρωσε το πρόστιμο που του επεβλήθη.

Ο Τζόνσον ζήτησε συγγνώμη για το «λάθος» – όπως τόνισε – που έκανε. Επεσήμανε μάλιστα ότι δεν πέρασε από το μυαλό του πως η «συγκέντρωση» που διοργάνωσε θα αποτελούσε παραβιάση των κανόνων.

Κατά την σημερινή ενημέρωση οι βρετανικές αρχές δεν γνωστοποίησαν ποια άτομα πλην του πρωθυπουργού έλαβαν πρόστιμο. Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Bloomberg, ο Τζόνσον δεν έχει λάβει άλλο πρόστιμο πέραν αυτού για το πάρτυ των γενεθλίων του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζόνσον αντιστάθηκε στις πιέσεις από πολιτικούς και τον κόσμο να παραιτηθεί, παρότι πρόκειται για τον πρώτο Βρετανό πρωθυπουργό που αψηφά τον νόμο κατά τη διάρκεια της θητείας του.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian, Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Τζόνσον: Ζήτησε συγγνώμη για το πάρτυ των γενεθλίων του και πλήρωσε το πρόστιμο

Νέος προσωπάρχης στην Ντάουνινγκ Στριτ – Αλλαγές μετά το partygate

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News