Κόσμος Δευτέρα 16/05/2022, 21:36
ΚΟΣΜΟΣ

Κινδυνεύει η πώληση της Τσέλσι – Η Βρετανία ζητά νέες διαβεβαιώσεις από τον Αμπράμοβιτς

Κινδυνεύει η πώληση της Τσέλσι – Η Βρετανία ζητά νέες διαβεβαιώσεις από τον Αμπράμοβιτς

Σε κίνδυνο βρίσκεται η πώληση της Τσέλσι καθώς η βρετανική κυβέρνηση ζητά νέες διαβεβαιώσεις από τον Ρώσο ολιγάρχη Ρομαν Αμπράβοτς.

Η εξαγορά της Τσέλσι ύψους 4,25 δισ. λιρών τίθεται ξανά σε αμφισβήτηση, καθώς οι συζητήσεις μεταξύ του Ρώσου ολιγάρχη και της βρετανικής κυβέρνησης έχει βρεθεί ξανά σε αδιέξοδο σχετικά με τους όρους της συμφωνίας, αναφέρει σε δημοσίευμά του το skysports.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν αμφισβολίες σχετικά με το αν θα εκδοθεί μέχρι το τέλος του μήνα, που είναι η καταληκτική ημερομηνία, η ειδική άδεια που απαιτείται.

Όπως αναφέρεουν καλά πληροφορημένες πηγές η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα λάβει τις απαιτούμενες διαβεβαιώσεις για τον προορισμό των 2,5 δισ. λίρες της πώλησης.

Αν τελικά δεν χορηγηθεί η ειδική άδεια που απαιτείται για την πώληση της Τσέλσι μέχρι το τέλος Μαϊου τότε οι συνέπειες για την ομάδα του Λονδίνου θα είναι καταστροφικές.

Ο ολιγάρχης και οι σύμβουλοί του συνήψαν μια δεσμευτική συμφωνία νωρίτερα αυτόν τον μήνα με έναν όμιλο που χρηματοδοτείται κατά πλειοψηφία από την Clearlake Capital, μια καλιφορνέζικη επενδυτική εταιρεία, και με επικεφαλής τον συνιδιοκτήτη των LA Dodgers, Todd Boehly.

Η πώληση θα ρίξει την αυλαία της 19χρονης θητείας του κ. Αμπράμοβιτς ως ιδιοκτήτη της Τσέλσι. Η ομάδα λειτουργεί με κυβερνητική άδεια από τότε που επιβλήθηκαν οι κυρώσεις στον κ. Αμπράμοβιτς τον Μάρτιο, προκαλώντας μια δημοπρασία που προσέλκυσε δισεκατομμυριούχους από όλο τον κόσμο.

Η επιβολή κυρώσεων από την κυβέρνηση στον κ. Αμπράμοβιτς σημαίνει ότι δεν έχει, επί του παρόντος, πρόσβαση στη χρηματοδότηση που απαιτείται για την αποπληρωμή ενός δανείου 1,54 δισ. λιρών που οφείλει η μητρική εταιρεία του συλλόγου, Fordstam, στην Camberley International Investments – ένα επενδυτικό σχήμα που σχετίζεται με τον Ρώσο ολιγάρχη.

Πριν απο την επιβολή των κυρώσεων τον Μάρτιο, ο κ. Αμπράμοβιτς είπε ότι σκόπευε να διαγράψει το δάνειο 1,5 δισε. λιρών στον σύλλογο και να παραδώσει τα καθαρά έσοδα από την πώληση σε ένα νέο ίδρυμα που δημιουργήθηκε για να ωφελήσει τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία.

Αν και ο ίδιος επιμένει ότι αυτό εξακολουθεί να ισχύει, αξιωματούχοι λένε ότι δεν έχουν λάβει επαρκείς διαβεβαιώσεις ή δεσμευτικές νομικές δεσμεύσεις από τον σημερινό ιδιοκτήτη.

«Χωρίς αυτά, η άδεια δεν θα εκδοθεί», είπε ένας.

Πρόσθεσαν ότι αυτή θα είναι «μια κρίσιμη εβδομάδα» για τις διαπραγματεύσεις.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News