Κόσμος Δευτέρα 16/05/2022, 20:58
ΚΟΣΜΟΣ

Η Επιτροπή εγκαινιάζει τηλεφωνική γραμμή βοήθειας όσων εγκαταλείπουν την Ουκρανία λόγω του πολέμου

Η Επιτροπή εγκαινιάζει τηλεφωνική γραμμή βοήθειας όσων εγκαταλείπουν την Ουκρανία λόγω του πολέμου

Ειδική τηλεφωνική γραμμή βοήθειας στα ουκρανικά και στα ρωσικά για την παροχή πληροφοριών και βοήθειας σε όσους προσπαθούν να ξεφύγουν από τη ρωσική εισβολή της Ουκρανίας εγκαινίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Από τα τέλη Μαρτίου, η Επιτροπή, μέσω του κέντρου επικοινωνίας Europe Direct, απαντά γραπτώς σε ερωτήσεις στην ουκρανική και στη ρωσική γλώσσα. Η υπηρεσία αυτή είναι πλέον διαθέσιμη και τηλεφωνικά.

Η τηλεφωνική γραμμή βοήθειας έχει στόχο να βοηθήσει τα άτομα που εγκαταλείπουν την Ουκρανία, απαντώντας στις ερωτήσεις τους και παρέχοντας ευρύ φάσμα πρακτικών και χρήσιμων πληροφοριών, π.χ. σχετικά με τις συνθήκες εισόδου και μετακίνησης στην ΕΕ και την πρόσβαση σε δικαιώματα και ευκαιρίες, όπως η εκπαίδευση, η απασχόληση ή η υγειονομική περίθαλψη.

Η τηλεφωνική γραμμή βοήθειας είναι διαθέσιμη στην ουκρανική και τη ρωσική γλώσσα εντός της ΕΕ, όπου η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν στον αριθμό 00 800 6 7 8 9 10 11, καθώς και από χώρες εκτός ΕΕ στον αριθμό + 32 22 99 96 96, για τον οποίο ισχύουν κανονικές διεθνείς χρεώσεις. Η τηλεφωνική γραμμή βοήθειας παρέχει και δωρεάν υπηρεσία επιστροφής κλήσεων. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο του κέντρου επικοινωνίας Europe Direct στα αγγλικά, ουκρανικά και τα ρωσικά. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Φυσικό αέριο: «Παραθυράκι» από Βρυξέλλες για τις πληρωμές στη Ρωσία

McDonald’s: Αποχωρεί, μετά από 30 χρόνια, από τη Ρωσία

Σιτάρι: Νέο ράλι στις τιμές – 60% υψηλότερα φέτος

Φινλανδία – Σουηδία στο ΝΑΤΟ: Η στροφή 180 μοιρών, οι συνέπειες της ένταξης και η Τουρκία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News