Κόσμος Τετάρτη 11/05/2022, 08:19
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πούτιν ετοιμάζεται για πόλεμο με διάρκεια προειδοποιούν οι Αμερικανοί

Ο Πούτιν ετοιμάζεται για πόλεμο με διάρκεια προειδοποιούν οι Αμερικανοί

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν προετοιμάζεται για έναν  πόλεμο με μεγάλη διάρκεια στην Ουκρανία, καθώς ακόμα και μια ενδεχόμενη νίκη της Ρωσίας στα ανατολικά δεν θα δώσει τέλος στη σύγκρουση, προειδοποιούν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών. 

Η Μόσχα εστιάζει τα στρατεύματά της στην κατάληψη της περιοχής του Ντονμπάς, αφότου η Ουκρανία αντέκρουσε τις προσπάθειές της να καταλάβει το Κίεβο. Παρόλα αυτά, οι δυνάμεις της παραμένουν σε μία στασιμότητα, αναφέρουν οι αμερικανικές πληροφορίες, σύμφωνα με το BBC. 

Η Αβρίλ Χέινς, διευθύντρια Εθνικών Πληροφοριών, είπε στην Γερουσία ότι ο Πούτιν εξακολουθεί να σκοπεύει να επιτύχει στόχους πέραν του Ντονμπάς, αλλά «αντιμετωπίζει μια αναντιστοιχία ανάμεσα στις φιλοδοξίες του και τις τρέχουσες συμβατικές δυνατότητες του ρωσικού στρατού». 

Ο Ρώσος πρόεδρος πιθανότατα ποντάρει ότι η αμερικανική και ευρωπαϊκή στήριξη προς την Ουκρανία θα εξασθενήσει, καθώς ο πληθωρισμός, οι ελλείψεις τροφίμων και το ενεργειακό κόστος θα επιδεινώνονται. 

Όμως, ο Πούτιν θα μπορούσε να στραφεί σε «πιο δραστικά μέσα», καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται. Η Μόσχα θα χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα μόνο εάν ο Πούτιν θεωρήσει ότι η χώρα αντιμετωπίζει «υπαρξιακή απειλή». 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News