Κόσμος Δευτέρα 21/12/2020, 13:30
ΚΟΣΜΟΣ

O Mπάιντεν θα εμβολιασθεί τη Δευτέρα

O Mπάιντεν θα εμβολιασθεί τη Δευτέρα

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αναμένεται να εμβολιασθεί δημοσίως τη Δευτέρα, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης για την ασφάλεια του εμβολίου Covid-19.

Ο Μπάιντεν, που αναλαμβάνει επισήμως καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου, έχει καταστήσει σαφές ότι η μάχη αντιμετώπισης του κορωνοϊού -που έχει προκαλέσει περισσότερους από 300.000 θανάτους στις ΗΠΑ και πάνω από 17 εκατ. κρούσματα- αποτελεί βασική του προτεραιότητα. Στην ηλικία των 78 ετών, ο Μπάιντεν συγκαταλέγεται μεταξύ των πληθυσμιακών ομάδων υψηλού ρίσκου.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, είχε επανειλημμένως υποτιμήσει τη σοβαρότητα της πανδημίας, ενώ αρκετές φορές αγνοούσε και τα συμπεράσματα της επιστήμης για τον κορωνοϊό.

Το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech έχει ήδη εγκριθεί από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων στις 11 Δεκεμβρίου, δίνοντας το «πράσινο φως» και για το εμβόλιο της Moderna, που άρχισε να διανέμεται από το Σάββατο.

Οι πρώτοι εμβολιασμοί έγιναν σε εργαζομένους στον κλάδο Υγείας. Μεταξύ των στελεχών της κυβέρνησης, έχει ήδη εμβολιασθεί ο αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς και η σύζυγός του Κάρεν. Την Παρασκευή εμβολιάσθηκε και ο επικεφαλής της Γερουσίας, Μιτς ΜακΚόνελ, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, καθώς και άλλα μέλη του Κογκρέσου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News