Κόσμος Πέμπτη 5/05/2022, 15:01
ΚΟΣΜΟΣ

To πιο σύντομο βιογραφικό στον κόσμο: Έμεινε 84 χρόνια στην ίδια δουλειά 

To πιο σύντομο βιογραφικό στον κόσμο: Έμεινε 84 χρόνια στην ίδια δουλειά 

Φανταστείτε να πιάνατε την πρώτη σας δουλειά 15 ετών και μετά απλά… να μην σταματούσατε ποτέ. Αυτό ακριβώς έκανε ο Γουόλτερ Όρθμαν από τη Βραζιλία, ο οποίος τον προηγούμενο μήνα γιόρτασε τα 100 του χρόνια αλλά και τα 84 συνεχόμενα χρόνια εργασίας στην ίδια εταιρεία. Και όπως δηλώνει ο ίδιος δεν σκοπεύει να σταματήσει κάποια στιγμή σύντομα.

Ο Όρθμαν ήταν μόλις 15 ετών όταν ξεκίνησε να εργάζεται ως βοηθός αποθήκης στην κλωστοϋφαντουργία Industrias Renaux S.A, σύμφωνα με το Guinness World Records. Σύντομα πήρε προαγωγή στις πωλήσεις και συνέχισε την καριέρα του ως υπεύθυνος πωλήσεων, πάντα στην ίδια εταιρεία.

Η θέση του ως υπεύθυνος πωλήσεων του έδωσε την ευκαιρία να ταξιδεύει σε όλη την Βραζιλία και να γνωρίζει κόσμο από διαφορετικές χώρες. Άλλα όπως ανέφερε στο Guinness World Records το καλύτερο που προσφέρει μια σταθερή δουλειά είναι η αίσθηση του σκοπού αλλά και η ρουτίνα. Ο ίδιος ξεκινά τα πρωινά του με γυμναστική και οδηγεί καθημερινά στο γραφείο. 

Το μυστικό του για μια καριέρα που κρατά μια ολόκληρη ζωή; Να ακολουθεί κάποιος το πάθος του και να βρει έναν εργοδότη με τον οποίο ταιριάζουν οι φιλοδοξίες και οι στόχοι του. «Όταν κάνουμε κάτι που μας αρέσει, δεν καταλαβαίνουμε πως περνάει ο χρόνος», δήλωσε ο Όρθμαν. 

Ένα ακόμη μυστικό της επιτυχίας που μοιράζεται είναι ότι θα πρέπει να επικεντρωνόμαστε σε ότι βρίσκεται μπροστά μας. «Δεν κάνω κάποιο ιδιαίτερο προγραμματισμό, ούτε με νοιάζει ιδιαίτερα για το αύριο. Το μόνο που με νοιάζει είναι ότι αύριο θα είναι μια ακόμη ημέρα που θα ξυπνήσω, θα γυμναστώ και θα πάω στη δουλειά. Πρέπει να ασχολούμαστε με το παρόν, όχι το παρελθόν ή το μέλλον… Το εδώ και τώρα είναι αυτό που μετράει». 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Freelancing: Τα υπέρ και τα κατά του να είσαι το αφεντικό του εαυτού σου

Τα τρία «όχι» που πρέπει να πούμε εάν θέλουμε να επιτύχουμε

Το τέλος της «τυραννίας»: Οι εργαζόμενοι ζητούν τον χρόνο και τον χώρο τους

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News