Κόσμος Δευτέρα 21/12/2020, 10:19
ΚΟΣΜΟΣ

Σ. Αραβία: Εξετάζει αγορά εμβολίων από Ρωσία, Κίνα

Σ. Αραβία: Εξετάζει αγορά εμβολίων από Ρωσία, Κίνα

Μετά την έναρξη της χορήγησης του εμβολίου Pfizer- BioNTech η Σαουδική Αραβία είναι σε διαπραγματεύσεις με Ρωσία και Κίνα προκειμένου να προμηθευτεί και από αυτές τις χώρες εμβόλια για την Covid-19.

«Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και μοιραζόμαστε δεδομένα με τις δύο χώρες, αλλά δεν έχουμε καταλήξει σε οριστική απόφαση» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Αμπντουλά Ασίρι σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg. «Δεν περιμένουμε να φτάσουν άλλα εμβόλια στη Σαουδική Αραβία μέχρι και το πρώτο τρίμηνο του 2021» συμπλήρωσε. 

Η Σαουδική Αραβία ενέκρινε την χρήση του εμβολίου της Pfizer πριν από λίγες εβδομάδες. Τη Δευτέρα ωστόσο αποφάσισε να διακόψει όλες τις διεθνείς πτήσεις και να κλείσει τα σύνορά της για μία εβδομάδα εξαιτίας της ταχείας εξάπλωσης νέου στελέχους του κορωνοϊού. Η μετάλλαξη του ιού έχει πυροδοτήσει συναγερμό και στην Ευρώπη. 
 
 
 
 
 
Saudi Arabia Suspends International Flights for a Week

 
 
 
Abdullah Assiri, assistant-deputy minister of health of Saudi Arabia, discusses the government’s efforts to fight the coronavirus pandemic, and its plan for vaccinations. The kingdom halted international flights and closed its borders for one week over fears about the fast-spreading new strain of the coronavirus. Assiri speaks with Yousef Gamal El-Din on “Bloomberg
Daybreak: Middle East.” (Source: Bloomberg)
Assiri also said:

 
 
 
Saudi Arabia received three shipments of Pfizer vaccines and expects to get additional ones before the end of the year
Saudi Arabia aims to vaccinate all of its residents for free

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News