Κόσμος Σάββατο 30/04/2022, 22:34
ΚΟΣΜΟΣ

Η Αντζελίνα Τζολί επισκέφθηκε την ουκρανική πόλη Λβιβ

Η Αντζελίνα Τζολί επισκέφθηκε την ουκρανική πόλη Λβιβ

Στην ουκρανική πόλη Λβιβ βρέθηκε το Σάββατο η ηθοποιός του Χόλιγουντ Αντζελίνα Τζολί, η οποία επισκέφτηκε διάφορα μέρη, μεταξύ αυτών και τον σιδηροδρομικό σταθμό, και συνάντησε μερικούς από τους ανθρώπους που εκτοπίστηκαν από τον πόλεμο με τη Ρωσία.

Η 46χρονη Τζολί είναι ειδική απεσταλμένη της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, η οποία λέει ότι περισσότεροι από 12,7 εκατομμύρια άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους τους τελευταίους δύο μήνες, ποσοστό που αντιπροσωπεύει περίπου το 30% του προπολεμικού πληθυσμού της Ουκρανίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στον σταθμό, η Τζολί συνάντησε εθελοντές που εργάζονταν με τους εκτοπισμένους, οι οποίοι της είπαν ότι ο καθένας από τους ψυχίατρους που βρίσκονταν σε υπηρεσία μιλούσε με περίπου 15 άτομα την ημέρα. Πολλοί από αυτούς που βρίσκονται στο σταθμό είναι παιδιά ηλικίας από δύο έως 10 ετών, σύμφωνα με εθελοντές.

«Πρέπει να είναι σε κατάσταση σοκ… Ξέρω πώς επηρεάζει το τραύμα τα παιδιά, ξέρω απλώς ότι κάποιος δείχνει πόσο σημασία έχει, πόσο σημαντική είναι η φωνή του, ξέρω πόσο θεραπευτικό είναι αυτό για αυτά», είπε η ηθοποιός

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα, στο πλαίσιο του ρόλου της ως ειδική απεσταλμένη, η Τζολί επισκέφτηκε την Υεμένη, όπου εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί λόγω του πολέμου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από το reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News