Κόσμος Πέμπτη 28/04/2022, 20:25
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Απαγόρευση εισόδου σε περίπου 600 Καναδούς, μεταξύ αυτών ο πρωθυπουργός Τριντό

Ρωσία: Απαγόρευση εισόδου σε περίπου 600 Καναδούς, μεταξύ αυτών ο πρωθυπουργός Τριντό

Την απαγόρευση εισόδου σε περίπου 600 Καναδούς, μεταξύ αυτών ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, εξαιτίας των «εχθρικών ενεργειών» της ηγεσίας της χώρας ανακοίνωσε σήμερα η Ρωσία.

Η αντιπρόεδρος της καναδικής κυβέρνησης Κρίστια Φρίλαντ είναι επίσης μεταξύ των 592 προσώπων στα οποία απαγορεύεται να ταξιδέψουν στη Ρωσία.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η συγκεκριμένη κίνηση, αποτελεί μέρος ενός σχεδίου ρωσικών αντιποίνων κατά χωρών που έχουν προσφέρει πολιτική και στρατιωτική στήριξη στην Ουκρανία. Χθες Τετάρτη, η Ρωσία επέβαλε ανάλογη ταξιδιωτική απαγόρευση σε εκατοντάδες μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου.

«Τονίζουμε ότι αυτού του είδους οι κυρώσεις επιβάλλονται εξ ανάγκης από τη ρωσική πλευρά και αποκλειστικά ως απάντηση στις εχθρικές ενέργειες της καναδικής ηγεσίας», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα είχε επιβάλει την προηγούμενη εβδομάδα κυρώσεις σε βάρος 61 αξιωματούχων, δημοσιογράφων και στρατιωτικών αναλυτών από τον Καναδά, για την υποστήριξή τους στη «ρωσοφοβική» στάση της καναδικής κυβέρνησης.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε από την G20 να μην πολιτικοποιεί το διάλογο

Πρώτες κυρώσεις στην πρόεδρο της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας

Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ μπορούν να εκτρέψουν φυσικό αέριο σε Πολωνία, Βουλγαρία

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News