Κόσμος Τετάρτη 27/04/2022, 17:43
ΚΟΣΜΟΣ

Πουτιν: Εάν κάποιος παρέμβει στην Ουκρανία θα απαντήσουμε γρήγορα

Πουτιν: Εάν κάποιος παρέμβει στην Ουκρανία θα απαντήσουμε γρήγορα

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι «όλοι οι στόχοι σίγουρα θα πραγματοποιηθούν» στην Ουκρανία. Μιλώντας ενώπιον του ομοσπονδιακού συμβουλίου της Ρωσίας στην Αγία Πετρούπολη, προσέθεσε επίσης ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία «θα εγγυηθεί την ασφάλεια» των ανθρώπων στο Ντονμπάς και την Κριμαία.

Έστειλε μία προειδοποίηση προς τη Δύση, λέγοντας ότι τα σχέδια να «μας στραγγαλίσουν οικονομικά απέτυχαν», αναφερόμενος στις κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι δυτικές δυνάμεις

Ο Πούτιν τόνισε επίσης ότι όποιες χώρες επιχειρήσουν να παρέμβουν θα έρθουν αντιμέτωπες με «γρήγορα» αντίποινα. «Έχουμε λάβει όλες τις αποφάσεις για αυτό», δήλωσε.

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγες ώρες ωρίτερα, η Ρωσία επέβαλε κυρώσεις σε περισσότερους από 200 Βρετανούς βουλευτές και πρώην βουλευτές.

Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι το ρούβλι, το τραπεζικό σύστημα, ο τομέας των μεταφορών και η οικονομία της Ρωσίας στο σύνολό τους έχουν αντέξει τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Μόσχας και δεσμεύτηκε να «απαντήσει» στις προσπάθειες απομόνωσης της Ρωσίας.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομίας της Ρωσίας αναμένει συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 8,8% το 2022 στο βασικό του σενάριο ή κατά 12,4% σε ένα πιο απαισιόδοξο σενάριο, σύμφωνα με το Reuters.

Πηγή: kathimerini

Διαβάστε επίσης:

Φυσικό αέριο: Τέσσερις ευρωπαϊκές εταιρείες έχουν ήδη πληρώσει σε ρούβλια

Gazprom: Κόπηκε το φυσικό αέριο προς Βουλγαρία, Πολωνία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News