Κόσμος Δευτέρα 25/04/2022, 10:55
ΚΟΣΜΟΣ

Μπλίνκεν: Η Ρωσία αποτυγχάνει τους πολεμικούς της στόχους

Μπλίνκεν: Η Ρωσία αποτυγχάνει τους πολεμικούς της στόχους

«Είχαμε την ευκαιρία να δείξουμε άμεσα την ισχυρή συνεχή υποστήριξή μας προς την ουκρανική κυβέρνηση και τον ουκρανικό λαό. Αυτή ήταν, κατά την κρίση μας, μια σημαντική στιγμή για να είμαστε εκεί. Μια σημαντική στιγμή για την Ουκρανία, για τον πόλεμο» δήλωσε από τα σύνορα Ουκρανίας – Πολωνίας ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, μια ημέρα μετά από την συνάντηση που είχε ο ίδιος και ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Ήταν μια σημαντική στιγμή για να έχουμε πρόσωπο με πρόσωπο λεπτομερείς συνομιλίες σχετικά με την εξαιρετική υποστήριξη που έχουμε παράσχει –ασφάλεια, οικονομική, ανθρωπιστική– καθώς και τη μαζική πίεση που ασκούμε στη Ρωσία και στη συνέχεια να μιλήσουμε λεπτομερώς για το πώς θα το προωθήσουμε σε όλα αυτά τα μέτωπα» συνέχισε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Όπως τόνισε, «οι Ουκρανοί στέκονται όρθιοι», ενώ υπογράμμισε ότι «η μαζική υποστήριξη προς την Ουκρανία, η μαζική πίεση κατά της Ρωσίας, η αλληλεγγύη με περισσότερες από 30 χώρες που συμμετέχουν σε αυτές τις προσπάθειες, έχει πραγματικά αποτελέσματα. Και βλέπουμε πως, σε ό,τι αφορά τους πολεμικούς στόχους της Μόσχας, η Ρωσία έχει ήδη αποτύχει».

Σε ό,τι αφορά τα όπλα που προσφέρουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας σχολίασε ότι η Ουάσινγκτον είναι δύσκολο να παρακολουθεί τι συμβαίνει με αυτά καθώς δεν υπάρχουν αμερικανικές δυνάμεις επί του πεδίου, όμως τόνισε ότι ζήτησε από τους Ουκρανούς να παρακολουθούν όσο καλύτερα γίνεται πού πάνε αυτά τα όπλα. «Θέλουμε να δούμε τη Ρωσία αποδυναμωμένη σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην μπορεί να κάνει αντίστοιχα πράγματα όπως η εισβολή στην Ουκρανία«, υπογράμμισε ο Όστιν. «Έχει ήδη χάσει πολλές από τις στρατιωτικές της ικανότητες και πολλά στρατεύματα για να είμαστε ειλικρινείς και δεν επιθυμούμε να καταφέρει να αποκαταστήσει γρήγορα αυτές τις ικανότητές της», σημείωσε.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Επιστρέφει σταδιακά η αμερικανική διπλωματική παρουσία στην Ουκρανία 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News