Κόσμος Κυριακή 20/12/2020, 15:19
ΚΟΣΜΟΣ

Δρ Φάουτσι: Πήγα στο Βόρειο Πόλο και εμβολίασα τον Άγιο Βασίλη

Να μην ανησυχούν  για τα δώρα τους, λέει στα παιδιά ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, δρ Άντονι Φάουτσι.

Δρ Φάουτσι: Πήγα στο Βόρειο Πόλο και εμβολίασα τον Άγιο Βασίλη

Να μην ανησυχούν  για τα χριστουγεννιάτικα δώρα τους, γιατί ο Άγιος Βασίλης έχει ήδη κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, λέει στα παιδιά από όλο τον κόσμο ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος της αμερικανικής κυβέρνησης, δρ Άντονι Φάουτσι. 

«Το φρόντισα αυτό για εσάς. Γιατί ανησυχούσα ότι μπορεί να στεναχωρηθείτε. Επομένως αυτό που έκανα πριν από λίγο καιρό είναι ότι ταξίδεψα έως το Βόρειο Πόλο. Πήγα εκεί και έκανα ο ίδιος το εμβόλιο στον Άγιο Βασίλη. Μέτρησα το επίπεδο της ανοσίας του και είναι πανέτοιμος. Μπορεί να κατέβει από τις καμινάδες. Μπορεί να αφήσει τα δώρα και μετά να φύγει και δεν έχετε τίποτα να σας προβληματίζει. Ο Άγιος Βασίλης είναι πανέτοιμος», είπε ο δρ Φάουτσι στο CNN. 

Ο επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μεταδοτικών Ασθενειών των ΗΠΑ έχει υπηρετήσει έξι προέδρους από το 1984 και θα γιορτάσει τα 80α γενέθλιά του την παραμονή των Χριστουγέννων. Πρόσφατα δέχθηκε την πρόταση του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν να γίνει ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλός του. 

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, μία εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα, οι ΗΠΑ ενέκριναν και δεύτερο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, αυτό της Moderna, καθώς τα ημερήσια κρούσματα σημείωναν νέο ρεκόρ. Περισσότερα από 313.000 άτομα έχουν πεθάνει από κορωνοϊό στις ΗΠΑ. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News