Κόσμος Κυριακή 20/12/2020, 14:45
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Ιταλία: Αυξάνεται η δημοτικότητα του Κόντε, μειώνεται η αποδοχή της κυβέρνησης

Ιταλία: Αυξάνεται η δημοτικότητα του Κόντε, μειώνεται η αποδοχή της κυβέρνησης

Ανοδικά κινείται η δημοτικότητα του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε, αν και το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησής του παρουσιάζει μείωση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με μηνιαίο γκάλοπ της εταιρίας Ipsos, το οποίο διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Corriere della Sera, ο Ιταλός πρωθυπουργός εξασφαλίζει ποσοστό 57%, καταγράφοντας άνοδο 2% σε σχέση με ανάλογη έρευνα που έγινε στα τέλη του περασμένου μηνός.

Την κυβερνητική συμμαχία κεντροαριστεράς και Πέντε Αστέρων, όμως, «εγκρίνει το 49% των Ιταλών, ποσοστό μειωμένο κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες, σε σχέση με πριν από τρεις εβδομάδες. Είναι το χαμηλότερο ποσοστό που συγκεντρώνει η ιταλική κυβέρνηση από την αρχή της πανδημίας.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σε δημοσίευμά του, οι Ιταλοί θεωρούν ότι η κυβέρνηση υιοθέτησε σε μεγάλη βαθμό, ασαφή στρατηγική για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με αντιφατικές αποφάσεις και διαδοχικές αυστηροποιήσεις και ελαστικοποιήσεις των μέτρων και των διαφόρων απαγορεύσεων. Για την επιλογή αυτή, όμως, δεν φαίνεται να θεωρούν, ως κύριο υπεύθυνο, τον επικεφαλής του σχήματος που κυβερνά την χώρα από τον Σεπτέμβριο του 2019.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News