Κόσμος Πέμπτη 21/04/2022, 11:19
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Κατελήφθη η Μαριούπολη, λένε οι Ρώσοι

Ουκρανία: Κατελήφθη η Μαριούπολη, λένε οι Ρώσοι

Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι κατέλαβε την Μαριούπολη, με εξαίρεση του εργοστάσιο μετάλλων Azovstal, το οποίο εξακολουθούν να υπερασπίζονται περίπου 2.000 Ουκρανοί πολεμιστές. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε τον αποκλεισμό του εργοστασίου, αλλά ακύρωσε τα σχέδια για έφοδο. 

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, τις οποίες μεταδίδει το Reuters, η Ρωσία έχει καταλάβει τη Μαριούπολη και η κατάσταση είναι ήρεμη, ανοίγοντας τον δρόμο για την επιστροφή των αμάχων. 

Ο Σοϊγκού είπε ότι η Ρωσία έχει εκκενώσει πάνω από 142.000 αμάχους από τη Μαριούπολη. Και ισχυρίστηκε ότι 1.478 Ουκρανοί πολεμιστές έχουν ήδη παραδοθεί, αλλά 2.000 εξακολουθούν να υπερασπίζονται το Azovstal, το οποίο είναι αποκλεισμένο.

Το Interfax μεταδίδει δηλώσεις του Πούτιν, ο οποίος συγχαίρει τον Σοϊγκού για την επιτυχία της επιχείρησης και προσθέτει ότι δεν υπάρχει ανάγκη για έφοδο στο Azovstal. Αντ΄ αυτού, ζητά τον αποκλεισμό του, ώστε να μην περνά ούτε «μύγα». 

Ο Πούτιν επανέλαβε ότι η Ρωσία εγγυάται τις ζωές όσων βρίσκονται μέσα στο Azovstal εάν παραδοθούν. Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ήδη αρνηθεί κατ΄ επανάληψη το αίτημα αυτό. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News