Κόσμος Σάββατο 19/12/2020, 21:52
ΒΡΕΤΑΝΙΑ

«Βολές» των Εργατικών κατά Τζόνσον

«Βολές» των Εργατικών κατά Τζόνσον

Επικρίσεις κατά της βρετανικής κυβέρνησης διατύπωσε ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ λίγο αφότου ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την επιβολή αυστηρών περιοριστικών μέτρων στο Λονδίνο και στην νοτιοανατολική Αγγλία εν μέσω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, η οποία αποδίδεται σε «νέο στέλεχος» του ιού.

«Αυτή τη στιγμή της εθνικής κρίσης, ο βρετανικός λαός θέλει αποφασιστική ηγεσία» ανέφερε μέσω Twitter ο Στάρμερ, ο οποίος είχε ταχθεί υπέρ της λήψης μέτρων νωρίτερα. «Το μόνο που προσφέρει ο Μπόρις Τζόνσον είναι σύγχυση και αναποφασιστικότητα» πρόσθεσε στην ανάρτησή του, επικρίνοντας τον πρωθυπουργό της χώρας για την αντιφατική στάση του και την αναστάτωση που – σύμφωνα με τον ίδιο – προκάλεσε στους Βρετανούς.

Λίγα λεπτά μετά τις ανακοινώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού για τα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ τα μεσάνυχτα, πολλοί πολίτες βγήκαν στους δρόμους για προμήθειες της τελευταίας στιγμής και για την αγορά χριστουγεννιάτικων δώρων.

Ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος αντιστεκόταν μέχρι την τελευταία στιγμή στις συστάσεις για αυστηρότερα μέτρα και επέμενε ότι τα Χριστούγεννα πρέπει να σωθούν, δήλωσε νωρίτερα πως «δεν είχε άλλη επιλογή» από το να προχωρήσει σε ανάληψη δράσης.

«Με βαριά καρδιά σας ανακοινώνω ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τα Χριστούγεννα να εξελιχθούν όπως προβλέπαμε» είπε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News