Κόσμος Σάββατο 16/04/2022, 21:34
ΚΟΣΜΟΣ

Υπό ρωσικό έλεγχο οι αστικές περιοχές της Μαριούπολης

Υπό ρωσικό έλεγχο οι αστικές περιοχές της Μαριούπολης

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι «έχει εκκαθαρίσει το σύνολο της αστικής ζώνης της Μαριούπολης από τις ουκρανικές δυνάμεις» και ότι μόνο λίγοι μαχητές παραμένουν στην μεταλλουργική μονάδα Azovstal, θέατρο επαναλαμβανόμενων συγκρούσεων.

«Η μόνη ευκαιρία να σώσουν τις ζωές του είναι να καταθέσουν τα όπλα και να παραδοθούν», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δεν έχει υπάρξει αντίδραση του Κιέβου στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείο Αμυνας, στην οποία αναφέρεται επίσης ότι 1.464 ουκρανοί στρατιώτες έχουν παραδοθεί στην Μαριούπολη μέχρι στιγμής.

Η Ουκρανία εντωμεταξύ ανακοίνωσε ότι οι Ρώσοι κρατούν στο Ντονμπάς εκπρόσωπο του Κρεμλίνου ο οποίος φέρεται να αποκάλυψε με δήλωση του ότι στα σχέδια της Ρωσίας είναι να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στη Μαριούπολη.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε ότι η «εξόντωση» των τελευταίων Oυκρανών στρατιωτών που βρίσκονται στην πολιορκημένη από τις ρωσικές δυνάμεις Μαριούπολη «θα έθετε τέλος σε κάθε ειρηνευτική διαπραγμάτευση».

«Η εξόντωση των στρατιωτών μας, των ανδρών μας στην Μαριούπολη θα θέσει τέλος σε κάθε (ειρηνευτική) διαπραγμάτευση ανάμεσα στην Ουκρανία και την Ρωσία, δηλώνει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην ενημερωτική ιστοσελίδα Ukraïnska Pravda προειδοποιώντας ότι στην περίπτωση αυτή οι δύο πλευρές θα βρεθούν «σε αδιέξοδο».

Διαβάστε επίσης:

Εγκλήματα πολέμου: Τελικά δικάζονται ποτέ οι υπεύθυνοι;

Τα αφανή θύματα του πολέμου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News