Κόσμος Σάββατο 16/04/2022, 19:24
ΚΟΣΜΟΣ

Καλέστε τον Dr. Google: Πόσοι Έλληνες ψάχνουν online ιατρικές πληροφορίες

Καλέστε τον Dr. Google: Πόσοι Έλληνες ψάχνουν online ιατρικές πληροφορίες

Όταν ανακαλύπτετε ένα περίεργο εξάνθημα ή αισθάνεστε έναν ανησυχητικό πόνο, κλείνετε αμέσως ραντεβού στον γιατρό ή καταφεύγετε στον διαδικτυακό σας παθολόγο, την Google;

Στοιχεία της Eurostat δείχνουν ότι μία μεγάλη μερίδα του πληθυσμού στην Ευρώπη προτιμά την δεύτερη επιλογή, με το μεγαλύτερο ποσοστό να εντοπίζεται στην Φινλανδία, όπου το 80% των ερωτηθέντων δήλωσε πως μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2021 αναζήτησε ιατρικές πληροφορίες μέσω Διαδικτύου.

Ο Ευρωπαϊκός μέσος όρος τίθεται στο 55%, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται ελαφρώς υψηλότερα με το 59% των ερωτηθέντων να παραδέχεται ότι κατέφυγε στο Ίντερνετ για ιατρικές πληροφορίες στο δεδομένο διάστημα.

Καλέστε τον Dr. Google: Πόσοι Έλληνες ψάχνουν online ιατρικές πληροφορίες-1

Επίσης, σύμφωνα πάντοτε με τα στοιχεία της Eurostat, οι Κύπριοι εμφάνισαν την μεγαλύτερη αύξηση στην ψηφιακή αναζήτηση ιατρικών πληροροφοριών, με το τελικό ποσοστό να διαμορφώνεται στο 74%. Την τελευταία δεκαετία, όμως, παρατηρείται εμφανής αύξηση της αναζήτησης σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Συνολικά σημειώθηκε αύξηση της τάξης των 17 ποσοστιαίων μονάδων από την αντίστοιχη έρευνα του 2011. Στην Κύπρο, η μεταβολή ανήλθε σε +46 ποσοστιαίες μονάδες την δεκαετία αυτή, ενώ ακολουθεί η Τσεχία (33 π.μ.), η Μάλτα (32π.μ.) και η Ισπανία (+31π.μ.)

Στο σύνολο, υψηλότερο ποσοστό των ανθρώπων που αναζητούν στο Διαδίκτυο για ιατρικές πληροφορίες εντοπίζεται πέραν της Φινλανδίας, στην Ολλανδία (77%), τη Νορβηγία (77%), την Δανία (75%) και την Ελβετία (72%).

Αντιθέτως, στις χαμηλότερες θέσεις βρίσκονται η Βουλγαρία (36%), η Ρουμανία (40%) και η Γερμανία (45%). Μάλιστα, στην περίπτωση της Γερμανίας, φαίνεται ότι στο βάθος της τελευταίας δεκαετίας το ποσοστό των ατόμων που έψαξαν στο Διαδίκτυο για ιατρικές συμβουλές συρρικνώθηκε σημαντικά, από 54% το 2011.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ένας στους τρεις δεν μπορεί να οδηγεί άσχημο όχημα: Η σχέση των Ελλήνων με τα αυτοκίνητα

Έρευνα: Ποια είναι η μεγαλύτερη απειλή για τη χώρα; Τι πιστεύουν οι Έλληνες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News