Κόσμος Σάββατο 19/12/2020, 15:11
ΚΟΣΜΟΣ

Ελβετία: Εγκρίθηκε η χρήση του εμβολίου της Pfizer

Ελβετία: Εγκρίθηκε η χρήση του εμβολίου της Pfizer

To «πράσινο φως» για τη χρήση του εμβολίου των Pfizer-BioNTech κατά του κορωνοϊού έδωσε σήμερα η εθνική ρυθμιστική αρχή υγείας Swissmedic. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι ελβετικές αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και ότι τα πλεονεκτήματά του υπερτερούν των κινδύνων.

Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας της Ελβετίας μέσω Twitter οι εμβολιασμοί στη χώρα αναμένεται να ξεκινήσουν εντός των επόμενων ημερών. Προτεραιότητα θα δοθεί στις ευάλωτες ομάδες, μεταξύ των οποίων οι γηραιότεροι.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε χθες το κλείσιμο των εστιατορίων, την αναστολή λειτουργίας αθλητικών δραστηριοτήτων και των χώρων αναψυχής σε μία προσπάθεια να βάλει «φρένο» στην εξάπλωση του ιού. Ωστόσο δεν προχώρησε στο κλείσιμο των χιονοδρομικών κέντρων, επιτρέποντας την υπαίθρια άθληση σε ομάδες πέντε ή λιγότερων ατόμων και επισημαίνοντας ότι τα καντόνια έχουν την ευθύνη για τα τουριστικά θέρετρα τους.

Η Ελβετία έχει καταγράψει μέχρι σήμερα πάνω από 400.000 κρούσματα, ενώ οι θάνατοι λόγω της πανδημίας έχουν ξεπεράσει τις 6.000.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News