Κόσμος Τρίτη 12/04/2022, 21:33
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Υόρκη: Τουλάχιστον 16 τραυματίες από πυροβολισμούς σε σταθμό του μετρό στο Μπρούκλιν

Νέα Υόρκη: Τουλάχιστον 16 τραυματίες από πυροβολισμούς σε σταθμό του μετρό στο Μπρούκλιν

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) στον σταθμό του μετρό 36th Street στο Σάνσετ Παρκ του Μπρούκλιν, όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί σε ώρα αιχμής στο μετρό της Νέας Υόρκης, προκαλώντας σκηνές χάους με την αστυνομία να αναζητεί έναν ύποπτο. Στο σημείο βρέθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί, ανέφεραν οι αρχές.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της πυροσβεστικής, σημειώθηκαν «πολλοί πυροβολισμοί» και «τραυματίστηκαν 16 άτομα». Η αρχική εκτίμηση έκανε λόγο για 13 τραυματίες αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ενώ σύμφωνα με το CNN, 8 άνθρωποι πυροβολήθηκαν και 16 τραυματίστηκαν στο συμβάν.

Όπως αναφέρει η αστυνομία σε ένα tweet της, «δεν υπάρχουν ενεργοί εκρηκτικοί μηχανισμοί αυτή τη στιγμή».

Σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων του NBC και των New York Times, η αστυνομία αναζητά έναν άνδρα που φορούσε μια αντιασφυξιογόνο μάσκα και μια πορτοκαλί φόρμα όπως αυτή που φορούν εργάτες σε οικοδομές.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος ανακοίνωσε νέα μέτρα κατά της οπλοκατοχής χθες Δευτέρα, ενημερώθηκε για το συμβάν και ο Λευκός Οίκος πρόσφερε βοήθεια στις αρχές της Νέας Υόρκης, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι.

«Το περιστατικό δεν τελεί υπό έρευνα για τρομοκρατική ενέργεια σε αυτό το στάδιο. Μπορούμε επίσης να πούμε ότι παρόλο που επρόκειτο για μια πράξη βίας, κανένας από τους τραυματίες δεν φέρει τραύματα απειλητικά για τη ζωή του», δήλωσε η αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Κίσαντ Σίγουελ, σε συνέντευξη Τύπου στο Μπρούκλιν πάνω από τον υπόγειο σταθμό του μετρό όπου σημειώθηκε το περιστατικό.

Ένας άνδρας, που βρισκόταν μέσα σε ένα βαγόνι του συρμού του μετρό και φορούσε μάσκα, πέταξε μια χειροβομβίδα καπνού και άνοιξε πυρ μέσα στο βαγόνι λίγο πριν μπει ο συρμός στον σταθμό.

Δέκα άνθρωποι δέχθηκαν πυρά, δήλωσε η Σίγουελ, ενώ ο δράστης εξακολουθεί να διαφεύγει.

Ο ύποπτος αναφέρθηκε ως ένας μαύρος άνδρας γεροδεμένος, που φορούσε ένα πράσινο γιλέκο που χρησιμοποιείται από εργάτες σε έργα οικοδομής και ένα φούτερ με κουκούλα, συμπλήρωσε.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News