Κόσμος Σάββατο 19/12/2020, 08:26
ΚΟΣΜΟΣ

Σε εθνικό lockdown για τις γιορτές η Ιταλία

Σε εθνικό lockdown για τις γιορτές η Ιταλία

Σε εθνικό lockdown εισέρχεται η Ιταλία για το μεγαλύτερο μέρος των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού. 

Για τις γιορτές, στη χώρα θα επιβληθεί το καθεστώς περιορισμών της λεγόμενης «κόκκινης ζώνης», κάτι που σημαίνει ότι τα μη αναγκαία μαγαζιά, τα εστιατόρια και τα μπαρ θα είναι κλειστά. Οι Ιταλοί θα μπορούν να ταξιδέψουν μόνο για λόγους δουλειάς, υγείας ή κάποιας άλλης ανάγκης. Θα επιτρέπονται μόνο περιορισμένες επισκέψεις σε σπίτια. 

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Giuseppe Conte παραδέχθηκε ότι «δεν είναι μία εύκολη απόφαση». «Οι ειδικοί μας ανησυχούσαν σοβαρά ότι θα υπήρχε άλμα στα κρούσματα τα Χριστούγεννα. Επομένως έπρεπε να δράσουμε», είπε.  

Σημειώνεται ότι η Ιταλία έχει τα περισσότερα θύματα του κορωνοϊού από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, με σχεδόν 68.000 θανάτους. 

Ο Conte είπε ότι η έναρξη των εμβολιασμών μέσα στο Δεκέμβριο θα αποτελέσει «την αρχή του τέλους αυτού του εφιάλτη».

Τα μέτρα της «κόκκινης ζώνης» θα εφαρμοστούν σε όλη την Ιταλία από τις 24 έως τις 27 Δεκεμβρίου, από τις 31 Δεκεμβρίου έως τις 3 Ιανουαρίου και στις 5-6 Ιανουαρίου. Υπό το καθεστώς αυτό, οι Ιταλοί θα μπορούν να δέχονται στο σπίτι τους έως δύο καλεσμένους (χωρίς να προσμετρώνται τα παιδιά κάτω των 14 ετών). Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί θα συνεχίσει να ισχύει. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News