Κόσμος Παρασκευή 8/04/2022, 14:30
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Διεθνής κατακραυγή για το χτύπημα στον σιδηροδρομικό σταθμό 

Ουκρανία: Διεθνής κατακραυγή για το χτύπημα στον σιδηροδρομικό σταθμό 

Τη διεθνή κατακραυγή έχει προκαλέσει το χτύπημα με πύραυλο του σιδηροδρομικού σταθμού Κραματόρσκ στην Ανατολική Ουκρανία, στον οποίο βρίσκονταν περί των 4.000 αμάχων την ώρα της επίθεσης. 

Οι μέχρι στιγμής αναφορές κάνουν λόγο για την ύπαρξη 39 νεκρών και για 87 τραυματίες, ωστόσο οι αριθμοί αυτοί αναμένεται να αυξηθούν.

Από τη μεριά της η Ρωσία αρνείται το αποτρόπαιο αυτό χτύπημα. 

Σαρλ Μισέλ: Περισσότερες κυρώσεις στη Ρωσία και περισσότερα όπλα στην Ουκρανία

Την επιβολή περισσότερων κυρώσεων στη Ρωσία και την αποστολή περισσότερων όπλων στην Ουκρανία ζήτησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, μετά το πλήγμα στον σιδηροδρομικό σταθμό.

«Είναι τρομακτικό να βλέπεις τη Ρωσία να χτυπά έναν από τους κύριους σταθμούς που χρησιμοποιούν οι άμαχοι που εκκενώνουν την περιοχή στην οποία η Ρωσία εντείνει την επίθεσή της. Απαιτείται δράση: περισσότερες κυρώσεις στη Ρωσία και περισσότερα όπλα στην Ουκρανία βρίσκονται σε εξέλιξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μόλις εγκρίθηκε το πέμπτο πακέτο κυρώσεων της Ε.Ε.», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Σαρλ Μισέλ.

Ζ. Μπορέλ: Καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στον σταθμό του Κραματόρσκ 

Ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ε.Ε. Ζοζέπ Μπορέλ καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ, κατηγορώντας τη Ρωσία, η οποία διέψευσε ότι είναι ο δράστης, ότι «προκαλεί ανθρώπινο πόνο».

«Καταδικάζω απερίφραστα την τυφλή επίθεση σήμερα το πρωί κατά ενός σιδηροδρομικού σταθμού στο Κραματόρσκ από την Ρωσία, η οποία προκάλεσε τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών», αναφέρει ο Μπορέλ σε μήνυμά του στο Twitter.

«Πρόκειται για μια νέα απόπειρα να κλείσουν οι δρόμοι απομάκρυνσης για αυτούς που φεύγουν για να γλιτώσουν από τον αδικαιολόγητο αυτόν πόλεμο και να προκληθεί ανθρώπινος πόνος», πρόσθεσε.

Βρετανία: Ρωσία και Πούτιν θα λογοδοτήσουν

«Αποτροπιασμένοι από τις φρικτές αναφορές για ρωσικές επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον αμάχων στο σιδηροδρομικό σταθμό Κραματόρσκ στην Ανατολική Ουκρανία. Η στόχευση αμάχων είναι έγκλημα πολέμου. Ρωσία και Πούτιν θα λογοδοτήσουν», τόνισε η βρετανίδα ΥΠΕΞ, Λιζ Τρους.

Το Κρεμλίνο αρνείται την ευθύνη για το χτύπημα στο Κραματόρσκ

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε ότι η Ρωσία εμπλέκεται σε πυραυλική επίθεση σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ στην ανατολική Ουκρανία. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δεν είχαν προγραμματισμένες αποστολές για το Κραματόρσκ την Παρασκευή.

Η ρωσική κυβέρνηση αρνείται σταθερά ότι έχει επιτεθεί σε αμάχους από την αρχή της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Πολύνεκρος βομβαρδισμός στο σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ

Ζελένσκι: Απαιτεί κι άλλα όπλα, σκληρότερες κυρώσεις στη Ρωσία

Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή: Λέμε και εμείς «Ελευθερία ή Θάνατος»

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News