Κόσμος Παρασκευή 8/04/2022, 11:42
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Πολύνεκρος βομβαρδισμός σε σιδηροδρομικό σταθμό

Ουκρανία: Πολύνεκρος βομβαρδισμός σε σιδηροδρομικό σταθμό

Σιδηροδρομικός σταθμός που χρησιμοποιείται για την εκκένωση αμάχων στην ανατολική Ουκρανία φέρεται να χτυπήθηκε από δύο ρωσικούς πυραύλους, προκαλώντας θύματα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων της Ουκρανίας. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 30 νέκρους. 

«Αστυνομικοί και διασώστες που εργάζονται στο σημείο λένε ότι δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν», τόνισε σε ανάρτηση του ο κυβερνήτης του Ντονέτσκ, Πάμπλο Κιριλένκο. Ο ίδιος σημειώνει ότι «κατά τη διάρκεια της πυραυλικής επίθεσης στο σταθμό βρίσκονταν χιλιάδες άνθρωποι, καθώς εξελίσσεται η εκκένωση κατοίκων της περιοχής του Ντονέτσκ προς ασφαλέστερες περιοχές της Ουκρανίας».

Ο Κιριλένκο τονίζει ότι «οι Ρώσοι ήξεραν καλά πού στοχεύουν και τι θέλουν: θέλουν να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερους ειρηνικούς ανθρώπους ομήρους, θέλουν να καταστρέψουν ό,τι ουκρανικό. Η Ρωσική Ομοσπονδία είναι χώρα μη ανθρώπων και εγκληματιών. Το κακό πρέπει να σταματήσει και πρέπει να τιμωρηθεί».

Ο Κιριλένκο συνοδεύει την ανάρτηση του με φωτογραφίες από το σημείο όπου απεικονίζονται πολλοί νεκροί και τραυματίες.

Σε μήνυμά του στο Telegram, ο πρόεδρος των Ουκρανικών Σιδηροδρόμων, Ολεξάντερ Καμίσιν, έγραψε ότι χτυπήθηκε σιδηροδρομικός σταθμός στο Ντόνετσκ. Πρόσθεσε ότι «υπάρχουν θύματα». Το δημοτικό συμβούλιο έχει προειδοποιήσει τους ανθρώπους να παραμείνουν σε καταφύγια.

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης:

Ζελένσκι: Απαιτεί κι άλλα όπλα, σκληρότερες κυρώσεις στη Ρωσία

Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή: Λέμε και εμείς «Ελευθερία ή Θάνατος»

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News